Küçükçekmece’de Bir Parkta Terör Örgütü Sembollerine Soruşturma Açıldı

Parktaki sembollerin akıbeti ne? Semboller neyi ifade ediyor? Soruşturma neticelendirildi mi?

Küçükçekmece’de Bir Parkta Terör Örgütü Sembollerine Soruşturma Açıldı
Yayın Tarihi: 15.11.2020 15:00:00

İstanbul Küçükçekmece'deki bir çocuk parkında terör örgütü sembollerini andıran görsellerin kullanmasıyla ilgili başlatılan soruşturmada Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Gevezoğlu ile Park ve Bahçeler Müdürü Şerafettin Mataracı'nın görevlerinden uzaklaştırıldığı ifade edildi.

Küçükçekmece’ye bağlı İstasyon Mahallesi’nde bulunan Atatürk Parkı'nda yenileme çalışmaları sonunda bazı yer döşemelerinde “PKK terör örgütü sembol ve renklerinin kullanıldığı yönündeki ihbar, şikayet ve mahallinde yapılan tespitler üzerine” soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturmanın ardından görseller, Küçükçekmece Belediye ekipleri tarafından söküldü.  


GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDILAR

Konuyla ilgili İstanbul Valiliği açıklamada bulundu: 

"Küçükçekmece Kaymakamlığı'nın konuya ilişkin yazıları ile Valiliğimize gönderilen bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda, parkın yenilenmesiyle ilgili işlemlerden sorumlu olduğu tespit edilen Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı (S.G.) ile Park ve Bahçeler Müdürü (Ş.M.), 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 137. vd. maddeleri gereğince, görevi başında kalmalarında sakınca görüldüğünden, Valiliğimizce görevinden uzaklaştırılmıştır.”




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR