Kulüpler Birliği'nin Yeni Başkanı Dursun Özbek

Galatasaray başkanı Dursun Özbek, Kulüpler Birliği'nin yeni başkanı oldu.

Kulüpler Birliği'nin Yeni Başkanı Dursun Özbek
Yayın Tarihi: 10.08.2017 16:22:00

Göksel Gümüşdağ'ın görevini bırakması sonra gerçekleştirilen kongre, Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Hikmet Ferudun Tankut'un divan kurulu başkanlığında, Vakfın Maslak'taki merkezinde yapıldı.

Osmanlıspor Kulübü Başkanı Sadık Dik ile yarışan Galatasaray başkanı Dursun Özbek, oy çokluğuyla başkanlığa getirildi. Özbek'in yardımcıları Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Hikmet Ferudun Tankut ile Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu olarak açıklandı. 

Genel kurula Fenerbahçe, Gençlerbirliği ve Kasımpaşa dışındaki kulüpler başkan düzeyinde katıldı. 


Seçimden sonra düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Özbek, "Göksel başkan, çok büyük bir teşekkürü hak ediyor. Mütevazi kişiliği çerçevesinde Kulüpler Birliği Vakfını 3 sene içinde çok yükseklere taşıdı, çıtayı çok yükseltti, çok iyi hizmetler verdi. Kulüpler Birliği Vakfı olarak TFF ile kurduğu ilişkiler çerçevesinde Türkiye'deki futbolu getirisi ve marka değeri beklenmedik seviyede yükseldi. Bu yeterli midir, hayır. Göksel başkan, bu güne kadarki görevini layıkıyla yaptı. Bu onurlu görevi bana layık gören kulüp başkanlarına teşekkür ediyorum." diye konuştu.


Göksel Gümüşdağ, ise son basın toplantısında şunları kaydetti, "Üç yıl içinde 18 kulüp başkanımızın tamamıyla, mutabakatla, başkanlarımızın desteğiyle önemli işlere imza attık. Bugün itibarıyla bu göreve veda ediyoruz. Kulüpler Birliği Vakfı bu birliğine bizden sonra da devam edecek.

Kulüpler Birliği Vakfının etkinliği ve varlığı, yayın ihalesi, deplasman yasağı, video yardımcı hakem sistemi, profesyonel hakemlik ve kadroların 21'e çıkması gibi kararlarında öncü olmuştur. TFF ile iş birliği modeli oluşturmuştur. 18 kulübümüzün başkanına, TFF Başkanı ve yönetim kuruluna 3 yıl içinde verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Şu an itibarıyla yeni Kulüpler Birliği Vakfı başkanımız sayın Dursun Özbek'tir."



Toplantının sonunda yeni başkan Dursun Özbek, görevi devraldığı Göksel Gümüşdağ'a çiçek ve plaket verdi.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR