Kura İle Mülakatsız 826 Kadrolu Kamu İşçisi Alınacak! Müjdeyi Bakan Pakdemirli Verdi!

Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli, Bakanlık taşra teşkilatına kura ile mülakatsız 826 kadrolu işçi alımı yapılacağını açıkladı.

Kura İle Mülakatsız 826 Kadrolu Kamu İşçisi Alınacak! Müjdeyi Bakan Pakdemirli Verdi!
Yayın Tarihi: 27.11.2020 14:00:00

Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli, Bakanlık taşra teşkilatına kura ile mülakatsız 826 kadrolu işçi alımı yapılacağını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, NTV'de katıldığı bir programda personel alımı ile ilgili sorulan soru üzerine bir açıklama yaptı.

Bakanlık taşra teşkilatına 826 kadrolu işçi alımının yapılacağını söyleyen Bakan Pakdemirli, “Gönül isterdi ki, imkan olsa da hepsini alalım ama ihtiyaç oldukça alıyoruz. Çokça "eleman almıyorsunuz" şeklinde eleştiri var. Ancak toplu almadığımız için aldıklarımız görünmüyor. Parça parça alıyoruz.
Örneğin,
Bakanlık merkez ve taşraya, veteriner, ziraat mühendisi, tarım işçisi olarak 2 bin 419 kişi
OGM'ye, mühendis ve işçi 6090 kişi,
DSİ'ye 535 kişi;
Meteoroloji Genel Müdürlüğüne 100 sözleşmeli mühendis,
Toprak Mahsulleri Ofisine 231 sözleşmeli personel
Çaykur'a 911 sözleşmeli mevsimlik işçi 
TİGEM'e 496 kişi
Tarım Kooperatiflerine 810 kişi
ET Süt Kurumuna 115 kişi alınmış.
Bunların toplamı 2019-2020 arasında 11 bin 717 kişi alınmış oluyor.
140 bin kişinin çalıştığı bir bakanlıkta, iki yıllık süreçte 12 bine yakın personel alınmış.

BAŞVURULAR İŞKUR'A YAPILACAK

Buradaki seyir bu seviyelerde devam eder. İhtiyaç olduğu sürece almaya devam ederiz.
826 kadrolu tarım işçisi alacağız. İŞKUR vasıtasıyla, noter kurasıyla, mülakat da yok. Bugün itibariyle ilk kez size söylüyorum.” dedi.


İŞÇİ ALIMI RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI
 
Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca 2020 ve 2021 yılları içerisinde alınacak işçiler sınava tabi tutulmadan kura ile istihdam edilecek.

ALIMLAR HANGİ BRANŞLARDA OLACAK?

Bu durumda, öncelikler de dahil olmak üzere talep şartlarına uygun tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday doğrudan kurayla seçilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılacak değerlendirme neticesinde, asıl adaylardan gerekli şartları taşımayanların yerine sırası ile aranan şartlara haiz yedek adaylar işe alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan yönetmelik kapsamında; Tarım ve Orman Bakanlığı’nda istihdam edilmek üzere temizlik hizmetleri, tarım ve orman hizmetleri, güvenlik ve koruma hizmetleri ile bakım ve onarım hizmetleri için alınacak işçiler, sınava tabi tutulmaksızın doğrudan noter kurasıyla belirlenecek.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR