Kyk kredi borçları silinecek mi? Kanun teklifi hazır mı? Milyonlarca Öğrenci bekliyor!

Kyk borçları silinecek mi? Kyk kredi borçlarının silinmesi hakkında kanun teklifi meclise geldi mi? Köprülerde ceza affı ve diğer afların ardından milyonlarca öğrenci kyk kredi borçlarının silinmesini istiyor. Gözler TBMM'de!

Kyk kredi borçları silinecek mi? Kanun teklifi hazır mı? Milyonlarca Öğrenci bekliyor!
Yayın Tarihi: 31.05.2019 16:13:00

Milyonlarca öğrenci Kredi Yurtlar Kurumu KYK kredi borçlarının silinmesini bekliyor! 2 yıl ve 4 yıllık üniversite öğrenimi gören öğrencilerin KYK'dan devlet kredisi almaları, ardından mezuniyetin ardından da mesleğe atılıp ödemeye başladıkları destekler için gözler TBMM'de! KYK Borçlarının silinmesi kanun teklifi daha önce de gündeme gelmiş ancak somut adımlar atılmamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda bir açıklama yapmazken 23 Haziran İstanbul seçimleri öncesi müjdeler peşi sıra gelmeye başladı. Milyonlarca öğrenci de 23 Haziran İstanbul Belediye seçimi öncesi KYK Borçları silinecek mi? Kyk kredi borçları siliniyor mu? Sorusunu sormaya başladı.

KYK KREDİ BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?


Öğrencilerin eğitimlerini tamamlayıp belli bir süre sonra mesleğe atılmalarının ardından geri ödemeye başladıkları (Geri ödemeli burs) KYK Kredisi için mecliste çalışma yapıldığı biliniyor. Özellikle MHP'nin seçim vaatleri arasında yer alan EYT meselesinin yanı sıra gözle şimdi KYK borçlarında! KYK borç silinmesi acaba ne sonuç verecek?

Mecliste bir takım milletvekilleri özellikle de muhalefet grupları KYK kredi borçlarının silinmesi için Bayramdan sonra mecliste çalışma yapacak duyumları geliyor. 

KYK Kredi borçları silinirse milyonlarca öğrenci eğitim süreçlerinde aldıkları ödemeleri geri ödemekten kurtulacak. KYK kredi borçlarının silinmesiyle ilgili gelişmeleri bu sayfadan sizlere aktaracağız.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR