LGS kitapçığı ve cevap anahtarı Yayınlandı mı? LGS Matematik Fen soru cevapları

LGS kitapçığı yayınlandı mı? LGS sınavı cevap anahtarı ve soruları açıklandı mı? ÖSYM, LGS soruları açıkladı mı? Liseye geçiş sınavı soruları ve cevap anahtarı. LGS ile ilgili detaylar yazımızda...

LGS kitapçığı ve cevap anahtarı Yayınlandı mı? LGS Matematik Fen soru cevapları
Yayın Tarihi: 1.06.2019 10:30:00

1 Milyona yakın öğrencinin katıldığı LGS tamamlandı. LGS'nin bitmesinin ardından adaylar ve aileleri LGS kitapçığını ve cevap anahtarını araştırıyor. LGS soruları ve cevapları öğrenciler tarafından merak ediliyor. Lise tercihi için büyük önem taşıyan LGS'nin soruları zor muydu kolay mıydı? 

Yaklaşık 1 milyon öğrencinin katılım gösterdiği Liselere geçiş sınavı yapılan 2 oturumun ardından tamamlandı. 8. sınıf öğrencilerinin lise tercihleri öncesi girdiği LGS sınavının ardından gözler LGS kitapçığı, LGS soruları ve cevap anahtarına çevrildi. LGS türkçe ve LGS Matematik-Fen soruları araştırılıyor. Öğrenciler sınavda çözdükleri soruların doğruluğunu öğrenmek istiyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan kılavuza göre ilk oturum 1 Haziran Pazar günü sabah saat 09.30 itibariyle gerçekleştirildi. 1. Oturumda Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C İnkılap tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil soruları çözüldü. 2. oturumda ise öğrenciler Matematik ve Fen Bilimleri (Kimya, Biyoloji, Fizik) sorularını çözdüler. Toplamda 80 dakikalık süre tanındı. Birinci oturumda 50, ikinci oturumda ise 40 soru soruldu. Toplam 90 soruluk sınavın tamamlanmasıyla artık gözler LGS kitapçığının yayınlanmasına çevrildi. 

LGS sınav soruları, sınav kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı mı? Sorusunun cevabı yazımızın devamında...


LGS SINAV SORULARI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN


Lgs soruları çeşitli platformlarda dolaşmaya başladı. 8. sınıf öğrencilerinin lise tercihleri öncesi büyük önem taşıyan LGS sınavı tamamlanır tamamlanmaz sorular internette dolaşmaya başladı. Kimi öğrenciler LGS sorularını zor bulurken kimileri de soruların kolay olduğunu söyledi. LGS sınav soruları ve LGS cevap anahtarının açıklanması bekleniyor. Öğrenciler internette LGS sorularını araştırmaya başladılar. LGS sorularıylaa ilgili bilgi almak için yazımızın devamını okumalısınız.

LGS SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI AÇIKLANDI MI? NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS sınavının tamamlanmasının ardından öğrenciler LGS soru ve cevaplarını araştırıyor. Ancak şuan MEB ve ÖSYM tarafından LGS soru kitapçığı henüz yayınlanmadı! Yine de resmi olarak açıklanmasa da internette sınava katılan öğrenciler soruları tartışmaya başladı. LGS sınav sorularını birazdan bu sayfadan tek tek açıklayacağız. LGS soru ve cevapları kısa bir süre sonra bu sayfada olacak, sizler de sınavda yaptığınız işaretlemeler ile yanıtınızın doğru olup olmadığını bu sayfadan kontrol edebileceksiniz.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR