LGS Sınav soruları açıklandı mı? LGS Türkçe soruları cevap anahtarı

1 Haziran Liselere geçiş sınavı tamamlandı! LGS sınav soru kitapçığı ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak? LGS sınav soruları ÖSYM tarafından yayınlandı mı? LGS ile ilgili tüm detayları bu haberimizde hazırladık...

LGS Sınav soruları açıklandı mı? LGS Türkçe soruları cevap anahtarı
Yayın Tarihi: 1.06.2019 10:00:00


1 Haziran Liselere geçiş sınavı tamamlandı! 1 milyona yakın öğrenci LGS sınavında ter döktü. Sınavın tamamlanmasının ardından LGS sınav soruları merak ediliyor. LGS sınav soru kitapçığı ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak? LGS sınav soruları ÖSYM tarafından yayınlandı mı? LGS ile ilgili tüm detayları bu haberimizde hazırladık...

Ortaöğretimi tamamlayan 1 milyona yakın öğrenci 1 Haziran sabahı itibariyle 2 oturumda yapılan Liselere geçiş sınavında (LGS) ter döktü. LGS sınavında ter döken öğrencileri aileleri de yalnız bırakmadı. LGS sınavı lise tercihi konusunda büyük önem taşıyor! Öyle ki yeni sistemde öğrencilere adrese dayalı olarak lise tercihinde bulunuyor. Ancak LGS'de başarılı olan öğrenciler istedikleri liseye adrese bakılmaksızın girebiliyor! LGS sınavının tamamlanmasının ardından gözler ÖSYM'ye çevrildi. ÖSYM Lgs soru kitapçığını ve LGS soru cevap anahtarlarını yayınladı mı? LGS kitapçığı ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak?

LGS 2019 SINAV KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN.

SINAVSIZ ADRESE DAYALI YERLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

LGS sınavına girmeyen veyahut sınavda başarısız olan öğrenciler Sınavsız adrese dayalı yerleştirme esasına göre liselere girebilecek. Bu noktada öğrencinin ikametgah adresi, okul başarı puanı, devamsızlık bilgileri devreye girecek. Bu kıstaslar üzerinden öğrenciler sınavsız olarak yerel yerleştirme usulüne göre liselere yerleştirilecek. 


LGS sınavında ter döken adaylar LGS sınav sorularını ve cevaplarını araştırmaya başladı. Forumlarda ve birçok platformda LGS sınav soruları tartışılmaya başlandı. LGS sınav sorularını tartışan öğrenciler doğru cevaplara ulaşmaya çalışıyor. Özellikle Türkçe ve Matematik sorularında tartışmalı sorular olduğu gözleniyor. 

LGS BİRİNCİ VE İKİNCİ OTURUM SINAV KİTAPÇIKLARI VE CEVAP ANAHTARLARI

LGS sınavı 1 Haziran günü itibariyle gerçekleştirildi. LGS'nin ilk oturumu 1 Haziran Pazar günü saat 09.30'da başladı. Birinci oturumda, öğrenciler; 8'inci sınıf Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sorularını cevapladı. Ardından da ikinci oturuma geçildi. İkinci oturumdaysa öğrenciler; Matematik ve Fen Bilimleri sorularını cevapladılar. Sözel bölümde toplam 50 soru bulunacak. Sayısal bölümde ise toplam 40 soru bulunacak. 90 soruluk sınavın tamamlanmasıyla artık LGS sınav kitapçıkları ve LGS cevap anahtarları bekleniyor.

LGS kitapçıkları ve cevap anahtarları ÖSYM tarafından açıklanacak. ÖSYM'nin LGS sorularını ve cevap anahtarını kısa süre içerisinde açıklaması bekleniyor.

ÖSYM, LGS sınav kitapçıkları ve cevap anahtarlarını henüz açıklamadı. Açıklanan sorular, cevap anahtarları ve sınavla ilgili tüm bilgiler bu sayfadan sizlere aktarılacak. LGS sınav kitapçıklarına ulaşmak için sayfamızı takip ediniz.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR