Maddi durumu iyi olmayanlar için elektrik faturası yardımı yapılacak! Yardımı almak için son tarih belli oldu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her yıl binlerce maddi durumu kötü olan kişiye çeşitli yardımlar yapılmaktadır. Genel olarak yapılan bu yardımlar maddi olarak ilerlese de çeşitli konaklama, gıda, kömür ve fatura yardımları da yapılabilmektedir. Bu

Maddi durumu iyi olmayanlar için elektrik faturası yardımı yapılacak! Yardımı almak için son tarih belli oldu
Yayın Tarihi: 8.10.2020 22:10:00

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her yıl binlerce maddi durumu kötü olan kişiye çeşitli yardımlar yapılmaktadır. Genel olarak yapılan bu yardımlar maddi olarak ilerlese de çeşitli konaklama, gıda, kömür ve fatura yardımları da yapılabilmektedir. Bu yıl yaşanan pandemi süreci içerisinde de yardım kapsamını oldukça genişleten bakanlık yaz aylarının gelmesi ardından bu kişilere daha farklı yardım kampanyaları da düzenlemektedir. Özellikle son zamanlarda şikayet edilen elektrik faturası tutarları son derece büyük değerlere kadar ulaşabilmektedir. Yapılan elektrik zamlarından sonra pek çok kişi bu faturaların çok geldiğinden şikayetçi olmaktadır. Bakanlık ise maddi durumu olmayan kişilere artık bu fatura konusunda yardımcı olma sözü vermiştir.

Bakanlık tarafından yapılacak olan bu yardım her haneye özel olarak ilerleyecektir. Herkese eşit şekilde dağıtılacak olan aylık para yardımları elektrik faturası için kullanılacaktır. Oldukça basit başvuru adımları sonrasında elde edilebilen bu yardım her ay düzenli olarak devam edecektir. Tamamen ihtiyaç sahiplerine yönelik olarak hazırlanan bu yardım sayesinde herkes elektrik faturası konusunda sıkıntı yaşamayacaktır. Fakat bakanlık tarafından sağlanan bu yardımdan faydalanmak isteyen kişiler bazı şartları sağlamak durumundadır. Eğer ki şartlar sağlanmaz ise bu başvurular geçerli olmamaktadır.

DEVLET TARAFINDAN ELEKTRİK FATURASI YARDIMI NE KADAR OLMAKTADIR?

Devlet tarafından talimat dahilinde gerçekleşen bu elektrik faturası yardımı Bakanlığın aldığı başvurular ve belirlenen aileler ile dağıtılacaktır. Elektrik faturası için aylık olarak verilecek olan tutar ise 80 TL olarak belirlenmiştir. Her yıl değişen bu yardım parası yıl içerisinde gerçekleşen zamlara göre artabilmektedir. Bu yıl ise belirlenen tutar 80 lira olarak hesaplanmıştır.

ELEKTRİK FATURASI YARDIMINI KİMLER ALABİLİR?

Elektrik faturası yardımını alabilecek kişiler için Bakanlık tarafından bir liste yayınlanmıştır. Yayınlanan listeye göre ise elektrik faturasından Türk vatandaşı olan, sosyal yardımlaşmalardan yardım alan kişiler, ihtiyaç sahibi olan kişiler ve Türkiye sınırlarında yaşayan kişiler bu yardımdan yararlanabilmektedir. Bunun haricindeki kişiler ise maalesef ki yardımdan faydalanamamaktadır.


ELEKTRİK FATURASI YARDIMI İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Bakanlık tarafından yapılacak olan elektrik faturası yardımının belirli bir son başvuru tarihi bulunmaktadır. Bu başvuru tarihini geçen kişiler hiçbir şekilde başvuru yapamamaktadır. Resmi Gazete’de yayımlanan tarih ise Eylül 2020 olarak belirlenmiştir. Yaz aylarının bitmesine yakın söylenen bu yardımdan faydalanmak için Ağustos ayı sonlanmadan başvuruları yapmak gerekmektedir. Herhangi bir mazeret olmaksızın başvuru tarihini geçen kişiler bu elektrik faturası yardımından faydalanamamaktadır.

ELEKTRİK FATURASI YARDIMI NEREDEN ALINIR?

Elektrik faturası yardımı için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvuru yapılması gerekmektedir. Yapılan başvurular eğer onaylanırsa da bu maddi yardımı almak için herhangi bir banka bilgisi vermeye gerek yoktur. Başvurusu onaylanan kişiler PTT merkezleri sayesinde bu 80 lirayı alabilmektedirler. PTT üzerinden açılan hesap içerisine bu para yardımı aylık olarak yatmaktadır. Paranın hesaba geçmesi sonrasında istenildiği vakit bu miktar çekilebilmektedir. PTT tarafından da herhangi bir tahsis ya da farklı bir ücret alınmamaktadır. Ücretsiz şekilde elektrik faturası yardımı çekilebilmektedir.

AİLEDEKİ KİŞİYE GÖRE YARDIM MİKTARI DEĞİŞİYOR MU?

Bakanlığın açıkladığı son bildiriye göre ise ailedeki kişi sayısına ve harcanan elektrik tutarına göre bu yardım parası değişikliğe uğrayabilmektedir. Ancak bunun için resmi bir belge ve fatura gerekmektedir. Bakanlığa iletilen bu belgelerle birlikte normal yardım parasından daha fazla bir tutar alınabilmektedir. Bu konuda da kesinlikle sahte belgelerle başvuru yapılmaması gerekmektedir. Aksi halde çeşitli cezai işlemler başlayabilmektedir.
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR