Masumlar Apartmanı kitabının yazarının diğer kitapları ve içerikleri, Gülseren Budayıcıoğlu kimdir ?

Masumlar Apartmanı kitabının yazarının diğer kitapları ve içerikleri, Gülseren Budayıcıoğlu kimdir ? Gülseren Budayıcıoğlu hem başarılı bir psikiyatr hem de ünlü bir yazardır. Kırmızı Oda, Masumlar Apartmanı gibi dizilere de ilham olan Gülseren Budayıcıoğlu kimdir ? Gülseren Budayıcıoğlu kitapları..

Masumlar Apartmanı kitabının yazarının diğer kitapları ve içerikleri, Gülseren Budayıcıoğlu kimdir ?
Yayın Tarihi: 27.10.2020 13:34:00

Masumlar Apartmanı kitabının yazarının diğer kitapları ve içerikleri, Gülseren Budayıcıoğlu kimdir ? Gülseren Budayıcıoğlu hem başarılı bir psikiyatr hem de ünlü bir yazardır. Kırmızı Oda, Masumlar Apartmanı gibi dizilere de ilham olan Gülseren Budayıcıoğlu kimdir ? Gülseren Budayıcıoğlu kitapları..

Gülseren Budayıcıoğlu, 1947 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Ortaokul ve lise eğitimini TED Ankara Koleji’nde alan Gülseren Budayıcıoğlu, lisans eğitimini ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde aldı. Sadece okuduğu bölümde kendini geliştirmekle yetinmeyip kendisini birçok farklı alanda geliştiren ve birçok konuda üreten Gülseren Budayıcıoğlu, psikiyatr ve yazarlıktan önce spikerlik ve sunuculuk yapıyordu. Spikerlik ve sunuculuk yaptığı zamanlarda da yine yaptığı iş olan spikerlik ve sunuculuk ile kendini tüm Türkiye’ye tanıtmıştı. Spikerlik ve sunuculuktan sonra yazdığı kitaplarla kendisi gösterdi.


 

Gülseren Budayıcıoğlu henüz yazar kimliğini almadan önce Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Tıp eğitim görüyordu. Eğitim hayatına devam ederlen bir yandan da spikerlik yapıyordu. Gülseren Budayıcıoğlu, TRT’nin spikerlik sınavına girdi ve kazandı. Böylece 1965 yılında TRT’de spikerlik yapmaya başladı. Hatta öyle iyi yapıyordu ki işini, Gülseren Budayıcıoğlu'na "Miss Trt" lakabını takmışlardı. Gülseren Budayıcıoğlu, 1972 yılında Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Mezun olduğunda henüz spikerlik mi yoksa doktorluk mu yapacağına karar verememişti. İkisi arasında seçim yapması için herkesten baskı gördü. Bu baskıların üzerine üniversitede asistan olarak çalışmaya başladı. Asistanlığı çok uzun süre yapmadı. Çünkü hem de TV’de çıkabilmesi hem asistan olarak çalışabilmek için hukuki bir izin alması gerekiyordu. Asistanlık yaptığı üniversitenin dekanı hem asistanlık yapıp hem spikerlik yapmayacağını söyledi. Spikerlik yaptığı bu dönemde iki program sundu ve hem asistanlık hem spikerlik yaptığı ortaya çıkınca Gülseren Budayıcıoğlu’nun asistanlık görevine son verildi ve spikerliğe geri döndü.

Gülseren Budayıcıoğlu henüz kitap yazmadan önce psikiyatri alanında uzmanlaşmaya karar verdi. Psikiyatri alanında uzmanlaşırken ve bir yandan da sunuculuğa devam etti. Gülseren Budayıcıoğlu, 1977 yılında Hacettepe Üniversitesi’nden psikiyatriden uzmanlığı alarak Hacettepe Üniversitesi'nde 5 sene uzmanlık yaptı. Hacettepe Üniversitesi'nde uzmanlık yaparken, TRT ve üniversitenin ortak çalışmasıyla hazırlanan hastalıkların ve toplumsal sorunların alanında uzman olan kişilerle konuşulduğu, tartışıldığı ve insanlara aktarıldığı "İnsan ve Dünyası" isimli bir programın da sunuculuğunu yaptı. 2005 senesinde de kendi alanı olan psikiyatri ile ilgili bir iş girişiminde bulunup Ankara’nın ilk özel psikiyatri merkezini açtı.

Gülseren Budayıcıoğlu Ankara'da açtığı özel psikiyatri merkezinde çalışmaya devam ederken, yazarlık kariyerine de başladı. 2004 senesinde kısa hikayeler ile çeşitli psikiyatrik hastalıkları, sorunları konu edindiği Madalyonun İçi, Bir Psikiyatristin Not Defterinden kitabı ile yazarlık kariyerine başlamış oldu. Gülseren Budayıcıoğlu, gördüğü vakaları konu ederek yazdı. Hatta ilk dört romanını ve 2019 yılında çıkarttığı Camdaki Kız romanını da birebir kendi hastaları olan gerçek hastaları ele alarak yazdı. Kitapları birçok diziye uyarlandı. Birçok kişi Gülseren Budayıcıoğlu'nu Masumlar Apartmanı ve Kırmızı Oda dizilerinin kitaplarını yazdığı kişi olarak bilse de aslında çok daha fazlası var. Gülseren Budayıcıoğlu hangi dizileri yazdı dersek; İstanbullu Gelin, Doğduğun Ev Kaderindir, Kırmızı Oda ve Masumlar Apartmanı gibi televizyon dizilerine ilham oldu.




Gülseren Budayıcıoğlu'nun sırasıyla yazdığı kitaplar;

- Madalyonun İçi: Bir Psikiyatristin Not Defterinden (2004)

- Günahın Üç Rengi: Madalyonun Öteki Yüzü (2008)

- Hayata Dön (2011)

- Kral Kaybederse (2015)

- Kral Teo Kitabı (2018)

- Camdaki Kız (2019)






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR