Meleklerin Payı ile Adından Söz Ettiren Burkay Adalığ

Meleklerin Payı isimli blogu ve Instagram hesabıyla adından son dönemde sıkça söz ettiren Burkay Adalığ hakkında merak edilenler.

Meleklerin Payı ile Adından Söz Ettiren Burkay Adalığ
Yayın Tarihi: 19.04.2018 16:58:00

Meleklerin Payı isminin hikayesini anlatır mısın?


Sitemi kurduğum sıralarda yakın dostum, yönetmen Kemal Yılmaz’la Ken Loach’un filmi Angels Share i izlemiştik ve ondan esinlendik. Angels Share (meleklerin payı) aslında bir viski terimi ve İskoçlar viski fıçıda olgunlaşırken buharlaşan bölümü meleklerin aldığına inanıyor. Filmde kendisini oynayan viski uzmanı Charles MacLean’e bu hikayeyi anlattığımda çok hoşuna gitmişti. 2016’da Altın Örümcek En İyi Blog ödülü aldığımda Charles’ın Ken Loach’a mesaj atıp “Türkiye’de bizim filmden esinlenen blogger ödül almış” demesi beni sonsuz mutlu etmişti.


Meleklerin Payı'nı farklı kılan özellikleri nedir?


Meleklerin Payı’nı dünyadaki diğer viski sitelerinden ayıran en önemli özellik ilk Türkçe viski blogu olması. Türkçe bir siteyle dünyanın en önemli viski kitaplarından olan Malt Whisky Yearbook’ta “takip edilmesi gereken web siteleri” sayfasında adım geçtiğinde büyük gurur duydum 



Anlaşılamamaktan korktun mu hiç?


Online ortamda sadece viski kültürü yazan, sadece viski konusunda sosyal medya hesabı kuran ilk kişi olduğum için elbette ki anlaşılamamaktan korktuğum anlar oldu. Hala arada bir makalelerimi yayınlamadan önce yakın arkadaşlarıma gönderip yorum aldığım oluyor. Hiç viski bilmeyen birinin bile bile yazılarımı anlamasını, bu konuya kafa yormasını istiyorum.  


Meleklerin Payı Blogu ile Türkiye’ye bir kültür kazandırdım diyebilir misin?


Buna rahatlıkla evet yanıtı verebilirim zira ben değil takipçilerim söylüyor. Neredeyse istisnasız her gittiğim barda, restoranda ve hatta tatilde yanıma tanımadığım insanların gelip “Burkay Bey sayenizde viski öğrendim, çok güzel bir iş yapıyorsunuz, teşekkür ederim” dediği anlarda ne kadar mutlu olduğumu anlatamam.



Burkay Adalığ blog yazmanın dışında neler yapar?


Aslen doktorum ve ilaç sektöründe üst düzey yönetici olarak görev yapıyorum. Ancak pek çok kişi beni sadece Meleklerin Payı kimliğimle tandığı ve Instagram daki viski paylaşımlarımdan takip ettiği için viskiyi benim işim sanmaya başladı. Aynı zamanda çok sıkı bir sinema takipçisiyim, yılda yaklaşık 200-250 film izliyor ve kısa eleştiriler yazıyorum. Viski koleksiyonlarımın yanısıra kol saati ve vintage Murano vazo koleksiyonlarım var. Yaklaşık 25 yıldır da müzikle ilgileniyorum ve bas/bariton olarak klasik müzik söylüyorum.


İnsanlar senin olduğun workshoplara nasıl katılım sağlayabilir?


Viski101 adını verdiğim workshoplarıma bugüne kadar yaklaşık 500 kişi katıldı. Web sitemden üye olunabilen haber bültenlerimden ve Instagram daki @meleklerin_payi sosyal medya hesabımdan duyuruyorum

 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR