MHRS Randevu sistemi alma! MHRS Hasta Randevu nasıl alınır

Merkezi Hekim Randevu Sistemi ile randevu nasıl alınır? Hastalar, e-MHRS ve MHRS telefon hattıyla kolayca randevu alabiliyorlar. Peki sistem nasıl çalışıyor, MHRS randevu nasıl alınır? Sizler için araştırdık...

MHRS Randevu sistemi alma! MHRS Hasta Randevu nasıl alınır
Yayın Tarihi: 20.06.2019 16:39:00

Sağlık Bakanlığı tarafından sunulan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile hasta ve hasta yakınları, kolaylıkla randevu alabiliyor. Vatanadaşların sıklıkla tercih ettiği MHRS ile randevu almak çok çok kolaylaştı. Alo 182 hattından veyahut da elektronik MHRS sisteminden hasta, doktor, hastane ve diğer bazı bilgilerin ardından randevu işlemleri dakikalar içinde tamamlanıyor.

Pratik bir şekilde randevu alıp hastane kaydını oluşturmak isteyen hasta ve hasta yakınları MHRS sistemini öğrenmek istiyor. MHRS sistemi ile randevu nasıl alınır? MHRS randevu alma nasıl yapılır? Soruları soruluyor. Seçtiğiniz doktora muayene olmak ve sıra beklememek için birçok devlet hastanesine randevu almanız gerekebilir. Türkiye'nin 81 ili ve yüzler ilçesi için MHRS sistemiyle randevu almak mümkün.

MHRS RANDEVU NASIL ALINIR?


MHRS sistemi üzerinden internetten randevu almak mümkün. Bunun için hastanerandevu.gov.tr adresinden MHRS platformuna giriş yapmalısınız. Ardından kendi T.C kimlik numaranız ve diğer bilgileriniz ile cep telefonunuzu da yazarak üyelik açmalısınız. Üyeliğinizi onayladıktan sonra (SMS veya e-posta üzerinden) karşınıza çıkan kolay kullanışlı panelden hangi hastanede hangi bölüm ve klinikten, hangi doktor için randevu almak istediğinizi girerek randevu alabiliyorsunuz.

Bunun yanı sıra e-MHRS dışında ALO 182 MHRS hattı da hizmetinizde. Telefonunuzdan 182'yi tuşlayarak MHRS çağrı merkezine bağlanabilir ve bilgilerinizi paylaşarak dakikalar içinde istediğiniz hastane ve doktordan randevunuzu gerçekleştirebilirsiniz. 

MHRS randevusunu aldıktan sonra iptal etmeniz gerekti, o halde hem ALO 182 ile hem de e-MHRS üzerinden randevu iptal işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz. Ayrıca, ALO 182 çağrı merkezini arayarak da bilgi güvenliği kapsamında sorulan sorulara doğru cevap vermeniz halinde ileriye dönük randevularınız hakkında bilgi alabilirsiniz.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR