Milyonlarca Kişinin Maaşı Değişiyor! En Düşük 2778 TL Maaş

2020 yılı Temmuz ayı itibariyle milyonlarca kişinin maaşı değişecek! 2020 yılı Temmuz ayında emekliler 2. kez enflasyon zammı alacaklar. Temmuz ayında Tüik'in açıklayacağı enflasyon verileri üzerinden emeklilere büyük zam yolda.

Milyonlarca Kişinin Maaşı Değişiyor! En Düşük 2778 TL Maaş
Yayın Tarihi: 8.05.2020 14:58:00

2020 yılı Temmuz ayı itibariyle milyonlarca kişinin maaşı değişecek! 2020 yılı Temmuz ayında emekliler 2. kez enflasyon zammı alacaklar. Temmuz ayında Tüik'in açıklayacağı enflasyon verileri üzerinden emeklilere büyük zam yolda. Memur ve memur emeklileri de en az %4 zam alacak. Enflasyon beklenti anketine göre bu zam oranı %4,4! Peki en düşük emekli ve memur maaşları ne kadar olacak? Emekli maaşları ne kadar zamlanacak? Emekli ve memur maaşları ne kadar artacak? Yeni memur ve emekli maaşlarının detayları haberimizde...

Milyonlarca emekli ve memur, 2020 yılı Temmuz ayında ikinci dönem enflasyon zammı alacak. SGK SSK ve Bağkur emeklilerine, 2020 temmuz ayında Enflasyon oranına göre zam yapılacak. Memur emeklileri de en az %4 zam alacak. Temmuz ayı enflasyon beklenti anketine göre %4,4'lük zam bekleniyor. Eğer beklenti anketine göre %4,4'lük zam gelirse emeklilere büyük müjde gelecek. En düşük memur emeklisi maaşı 2.767 TL olacak. Ayrıca emeklilere her ay ödenen ek ödemelerin tutarının da %4'ten %10'a yükseltilmesi planlanıyor! Emeklilerin talepleri hayata geçerse en düşük emekli maaşı 2.778 TL oluyor. Ek ödemede oran %4'ten %10'a çıkarılırsa tutarlar toplam 361 TL artacak. Emekli ek ödemelerine ilişkin tüm detaylar haberimizin devamında sizlerle...

SSK ve Bağ-kur emeklileri, 2020 Temmuz ayında enflasyona göre zam alacaklar. Diğer taraftan memur emeklileri en az %4 oranında zam alacaklar. Enflasyonun %4'ü geçmesi halinde memur emeklilerine bir zam daha verilecek. 2020 yılı Temmuz ayı emekli maaş zamları, 2020 yılının ilk 6 ayındaki enflasyon oranına göre belirlenecek. Enflasyon oranını Türkiye'de Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) belirliyor. Tüik tarafından açıklanacak ilk 6 aylık enflasyon verilerinin ardından 2020 Temmuz ayı emekli zamları da belli olacak. 2020 yıl başında, emekli maaşlarına ilk zam Ocak ayında enflasyon oranına göre yapılmıştı. Şimdi de ikinci 6 aylık dönemde Temmuz ayında enflasyon farkına göre zam gelecek. Temmuz ayında yapılacak zam hem emekli maaşlarında hem de ek ödemede artış sağlayacak. SSK ve Bağkur emeklileri, Temmuz ayında Tüik tarafından açıklanacak enflasyon oranına göre zam alacak. Diğer taraftan memur emeklilerine de en az %4 zam verilecek. Tahminlere göre enflasyon beklenti anketi de göz önüne alındığında %4,4 zam öngörüsü hakim. Bu orana göre yapılacak zamla emekli maaşlarında ortalama olarak 275 TL'ye varan bir artış yaşanacak! 


EMEKLİ EK ÖDEMELERİ DE ARTACAK!

Her ay emekli aylığını çeken emekliler, aylıklarında ayrıca gözükmeksizin ek ödeme de almaktalar. Emekli vatandaşlar, işte maaşlarında yer alan bu ek ödemelerde oranın artırılmasını ve gelir kaybının önlenmesini talep ediyor. Emeklilerin söz konusu ek ödeme talepleri hayata geçerse, ek ödeme oranları %4'ten %10'a kadar çıkarılacak. Eğer bu talep hayata geçerse, ek ödemeler 361 TL artış gösterecek ve emekli maaşlarında artış yaşanacak. 

Emekliler, 2020 Temmuz ayında, hem Kurban Bayramı ikramiyelerini hem de ikinci dönem enflasyon zammını alacaklar. Her ay maaşlarının %4'ü oranında ek ödemeyi cebe koyan emeklilerin talepleri hayata geçerse bu oran %10'u bulacak ve 361 TL artış sağlanacak. Bunun için de şuan 2 yöntem konuşuluyor. 

Ek ödemelerin %10'a çıkarılması ve Agi'nin emekli olunduktan sonra da ödemeye devam edilmesi yöntemleriyle, emekli ek ödeme tutarlarının artırılması gündemde! Şuan için herhangi bir resmi açıklama olmasa da emeklilerin talepleriyle ilgili bir çalışma yapıldığı taktirde Agi desteğiyle 220 TL ila 375 TL arasında, %10 ek ödeme tutarıyla da 361 TL zam maaşlara yansımış olacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR