Milyonlarca kişinin Maaşı Değişti! Emekli, Memur ve İşçi Maaşlarında Yeni Düzenleme

Milyonlarca çalışanı ve emekliyi ilgilendiren haber! Yeni düzenleme ile birlikte emekli, memur ve işçi maaşları değişti! Emekli, memur ve işçi maaşları zamlandı mı? Agi, emekliler için de gelecek mi? Yeni düzenlemeler çerçevesinde milyonlarca işçi, memur ve emeklinin maaşlarında değişiklik yaşandı.

Milyonlarca kişinin Maaşı Değişti! Emekli, Memur ve İşçi Maaşlarında Yeni Düzenleme
Yayın Tarihi: 25.03.2020 14:06:00

Milyonlarca çalışanı ve emekliyi ilgilendiren haber! Yeni düzenleme ile birlikte emekli, memur ve işçi maaşları değişti! Emekli, memur ve işçi maaşları zamlandı mı? Agi, emekliler için de gelecek mi? Yeni düzenlemeler çerçevesinde milyonlarca işçi, memur ve emeklinin maaşlarında değişiklik yaşandı. Pek çok kişinin bilmediği yeni değişiklikler maaşlara nasıl yansıdı? Maaşlar ne kadar artacak? Tüm detaylarıyla bu haberimizde sizler için hazırladık...

Emekli, memur ve işçi maaşları değişiyor! Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni düzenlemeler ile maaşlar değişecek. Herkesi ilgilendiren yeni düzenleme neler getiriyor? Maaşlar ne kadar artacak, düşecek mi? Emekli, memur ve işçiler için maaşlarda son değişiklikler. Kimsenin bilmediği değişiklik ile milyonlarca kişi yeni maaşlarını alacak. Maaşlarda meydana gelen değişiklikleri bu haberimizde hazırladık.

Maaşlarda 2020 yılı Kritik Değişiklikler

2020 yılı itibariyle maaşlarda yeni zamlar ve güncellemeler gündemde. Asgari ücretin 2.300 TL'nin üzerine çıkarılmasıyla birlikte pek çok sektörde maaşlar da arttı. Asgari ücrete gelen zamla birlikte emekli ve memur maaşlarında da değişiklikler oldu. Milyonlarca kişinin maaşları da yeni değişiklikten etkilenecek. Domino etkisi olarak da adlandırılan yeni muhtaçlık ödemesiyle birlikte asgari ücret ve maaş hesaplamalarında yeni değişiklikler yapıldı.

Asgari Geçim İndirimi (AGİ) Maaşları Etkiledi


Asgari geçim indirimi (AGİ), her yıl Asgari ücretle birlikte belirlenmektedir. AGİ 2020 tutarları da güncellendi. 2020 yılı için evli, bekar, çocuklu (bir çocuklu, iki çocuklu, üç çocuklu vs.) çalışanlar ve eşi çalışanlar için Agi tutarları belirlendi. Asgari Geçim indirimi tutarları 2020 yılı için yayınlandı. AGİ Tutarlarına aşağıdaki görselden ulaşabilirsiniz.



AGİ maliyeti, 2020 yılı içerisinde %5 indirimli olarak 3458 TL olarak gerçekleşti. 75 TL asgari ücret desteği ile bu tutar 3383 TL olarak güncellenmiş oldu. Agi tutarlarında Hollanda ve Lüksemburg'la birlikte 6. sıraya yükselen Türkiye, Bağkur taban primlerinde değişikliğe de gitmedi. 

Emekliler de AGİ İstiyor

Emekliler Derneği, milyonlarca memur ve işçi için uygulanan AGİ'nin emekli maaşlarına da yansıtılmasını ve ek ödeme olarak ödenmesini talep ediyor. Emekli Derneği agi desteğinin yanı sıra prim kazancı, intibak düzenlemesi ve emekli bayram ikramiyeleri ile promosyonlarda iyileştirmeler içeren taleplerinin de görüşülmesini bekliyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR