Milyonlarca Kişiyi İlgilendiren Haber geldi! Bankalar O Paraları İade Ediyor!

En sonunda milyonlarca kişiyi ilgilendiren haber geldi! Bankalar, o paraları iade etmeye karar verdi! İsteyenlerin parasını alabildiği bu süreç kimleri kapsıyor? Bunu öğrenmek için yazıyı okumaya devam edebilirsiniz. ​

Milyonlarca Kişiyi İlgilendiren Haber geldi! Bankalar O Paraları İade Ediyor!
Yayın Tarihi: 16.08.2020 14:08:00

En sonunda milyonlarca kişiyi ilgilendiren haber geldi! Bankalar, o paraları iade etmeye karar verdi! İsteyenlerin parasını alabildiği bu süreç kimleri kapsıyor? Bunu öğrenmek için yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.

Kredi kartı; birçok insan için vazgeçilmez özellik taşımaktadır. Nakit parası bulunmayan kişilerin zorlanmadan ödeme yapmasını sağlayan kredi kartı; doğru kullanıldığı takdirde ciddi bir avantaja sahiptir. Fakat, kredi kartlarının da belirli dezavantajları bulunmaktadır. Bu noktada, kredi kartı kullanıcıları, ödemiş oldukları paraların geri verilmesini istemektedir. Birçok kredi kartı kullanıcısı; kart aidat ücretlerinden şikayet ediyor. Kredi kartı kullanıcılarının ortalama 100 lira olarak ödediği kredi kartı aidatlarının iptal edilmesi istenmektedir. Ancak, bu aidatların hangi şartlarda iptal edileceği ise henüz belirsizdir.

Kredi Kartı Aidatları Nasıl Geri Alınır?

Kredi kartı kullanmanın birçok sebebi bulunmaktadır. Her şeyden önce, insanların ekonomik şartlardan dolayı kredi kartı kullanmaya mecbur bırakıldığı bilinmektedir. Bu noktada, Türkiye’nin kredi kartı kullanımı noktasında Avrupa’da ilk sırada olduğu aşikardır. Doğru kullanıldığı takdirde kredi kartlarının birçok avantajı vardır. Her şeyden önce, taksit yapma ve nakit sıkıntısı çekildiği zaman para çekebilme gibi avantajlarından dolayı kredi kartlarının tercih edildiği bilinmektedir. Bunun yanı sıra, bir ay boyunca kredi kartıyla harcama yapan tüketiciler, ay sonunda harcadıkları tutar için belirlenen minimum tutarı ödeyerek bir sonraki aya borç aktarımı yapabilirler.


Kredi kartı kullanmanın birtakım dezavantajları da bulunmaktadır. Bilhassa yıllık aidatlarından dolayı kredi kartı kullanmak istemeyen bazı kullanıcılar vardır. Kamu veya özel fark etmeksizin tüm bankalar, kredi kartları için belirli miktar aidat talep ederler. Ancak, bazı tüketiciler, söz konusu kredi kartı aidatını geri almanın yollarını aramaktadırlar.
Birçok tüketicinin isteği olan kredi kartı aidatını geri almanın zannedildiği kadar kolay olmadığını ifade etmek gerekir. Bu talebini ısrarlı bir şekilde savunan tüketiciler; bankalardan olumlu bir cevap alamadıkları takdirde kredi kartlarını kapatma yoluna gidebilirler. Fakat, aynı anda binlerce tüketicinin bu yola başvurması halinde bankalar da müşterilerini ellerinde tutmak isteyeceklerdir. Kredi kartı aidatlarını geri almak isteyen tüketiciler; bankaların bu konudaki kararlarını içeren belgeye sahip olmalıdırlar. Bundan sonraki aşamada e-devlet üzerinden şikayet işlemi yapılabilir. E-devlet sistemine erişilmesinin ardından arama kısmına TBB Bireysel Müşteri Hakem Heyeti metni girilmelidir. Bu sayede, tüketiciler, kredi kartı aidatlarını geri alma noktasında talep oluşturabilirler. Hükümet konakları ve kaymakamlık binalarında bulunan tüketici hakem heyetleri üzerinden söz konusu kredi kartı aidatlarının alınması söz konusu olabilir.

Kredi Kartı Aidatını Geri Almak Kolay Mı?

Kredi kartı aidatını geri almak isteyenlerin ellerinde birtakım belgeler bulunmalıdır. Bu belgelerin başında kart aidatlarını gösteren dekont bulunmaktadır. Tüketici hakem heyetine gidilmesi esnasında söz konusu aidatın kişinin yanında olması şarttır. Tüketici hakem heyetinde bulunan dilekçede konuyla ilgili yerler doldurulmalıdır. Ardından, talebin haklılığını göstermek adına dekont eklenmelidir. Sonuç olarak, kredi kartı aidatını geri alma noktasındaki tüm işlemler bundan ibarettir.

Tüketicinin bireysel başvurusunu yapmasının ardından bankaya hakem heyeti adına ücret iade talebi yapılmaktadır. Bankanın iade talebine en çok 15 gün içerisinde cevap vermesi gerekir. Sonuç olarak, kısa süre içerisinde banka kredi kartı aidatının geri alınıp alınmayacağı belli olacaktır.

Birçok tüketici bu uzun ve yorucu süreçlerle uğraşmak istemeyebilir. Bu noktada, sayısı az olsa da kredi kartından herhangi bir aidat almayan bankalar bulunmaktadır. Bu tür bankalar tercih edildiği takdirde kredi kartı aidatı için kişinin cebinden herhangi bir ücret çıkmayacaktır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR