Milyonları ilgilendiriyor! Meclis’te kabul gördü! Bundan sonra hemen yapılabilecek!

Yüz binleri bulan üst kademe memur görevlilerinin maaş ve kadroları ile alakalı yeni düzenlemeler her geçen gün devam ediyor. TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen ve bazı kanunlarda ayrıca 399 sayılı KHK’da değişiklik yapan kanun ile kamu görevlileri arasında bundan böyle üst kademe kamu yöneticisi

Milyonları ilgilendiriyor! Meclis’te kabul gördü! Bundan sonra hemen yapılabilecek!
Yayın Tarihi: 19.06.2020 21:34:00

Yüz binleri bulan üst kademe memur görevlilerinin maaş ve kadroları ile alakalı yeni düzenlemeler her geçen gün devam ediyor. TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen ve bazı kanunlarda ayrıca 399 sayılı KHK’da değişiklik yapan kanun ile kamu görevlileri arasında bundan böyle üst kademe kamu yöneticisi kadrosuna sahip olanların tamamı için düzenlemeler yapıldı. Üst kademe kamu yöneticisi kadro, pozisyon ve görevlerine atananların, görevden alınmaları veya görevlerinin sona ermesi halinde tabi olacakları hükümler yeniden belirlendi. Kamu görevlileri arasından ek göstergesi 6400 ve daha yüksek tespit edilen üst kademe kamu yöneticisi kadro, pozisyon ve görevlerine atananlardan kesintisiz olarak en az 2 yıl fiilen görev yapanlar, görevden alınmaları veya görev sürelerinin sona ermesi halinde 2 yıl süreyle daha önceki görevine ait ödemelerden yararlanacak. Bu sayede fiilen mağdur olan üst kamu yöneticilerine ilişkin KHK düzenlemesi tamamlanarak memurlar için güzel bir düzenleme olacağı belirtildi.

Özellikle üst kademede yönetici olarak çalışmakta olan ve 6400 ek göstergeye sahip olan kişilerin tüm imkânlardan faydalanabilmesi için düzenli olarak çalışma yapılması gerektiği ifade edildi. Bu bağlamda kamu görevlileri arasındaki en temel farklılıklardan bir tanesi kaldırılmış oldu. Kamu görevlisi olan ve ek göstergesi 6400 üstü olmasına rağmen yönetici kadrosunda çalışmayan kişilerin dahi bu ödeneklerden faydalanabilmesi sağlanmış oldu. Kamu görevlileri arasından ek göstergesi 6400 ve daha yüksek tespit edilen üst kademe kamu yöneticisi kadro, pozisyon ve görevlerine atananlardan kesintisiz olarak en az 2 yıl fiilen görev yapanlar, görevden alınmaları veya görev sürelerinin sona ermesi halinde 2 yıl süreyle daha önceki görevine ait ödemelerden yararlanabilecek. Bu sayede düşük ek göstergeye sahip olmasına rağmen yüksek ek göstergelerle aynı ödenekleri alan kişilerin arasındaki farklılık ortadan kaldırılmış oldu.

6400 EK GÖSTERGEYE SAHİP OLAN MEMURLARA EK ÖDEME


Yüksek ek göstergeye sahip olan kamu görevlileri neredeyse 6 – 7 yıldır yakındıkları bir durum vardı. Yüksek ek göstergeye sahip olmalarına rağmen sadece kendileri için verilmekte olan ek ödeneklerden faydalanabiliyor, düşük ek göstergeye sahip olan kişilerin aldıkları ödeneklerden faydalanamıyorlardı. Ancak TBMM’de görüşülen ve önemli bir konu olan yüksek ek göstergeye sahip olan kişiler hakkında güzel bir düzenleme yayınlandı. Cumhurbaşkanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda müşavir ve danışman kadro ya da pozisyonlarına yahut bakanlık müşaviri kadrolarına atanabilecek olan memurların sınıflarında değişiklik yapılabilecek. Kamu görevlileri arasında 6400 ek göstergeye sahip olan ve üst kademe olarak çalışmakta olan memurların bundan böyle daha rahat bir şekilde ödenek alabilecekleri ifade edildi. Ayrıca yüksek performans gösterebilen memurların bir kısmı Cumhurbaşkanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışabilecekler. Bu sayede 2 yıl daha erken emekli olabilme fırsatı ve yüksek ödeneklerden faydalanabilecekler. En az 2 yıl fiilen görev yapanlar, görevden alınmaları veya görev sürelerinin sona ermesi halinde 2 yıl süreyle daha önceki görevine ait ödemelerden yararlanacak.

DEVLET MEMURLARI DAHA KOLAY YÜKSELEBİLECEK!

Devlet memurları için kazanılmış olan hak aylık derecesi, kadro derecesi ve emeklilik ödeneğine esas aylık derecesi olmak üzere üç farklı derece bulunur. Kazanılmış hak aylık derecesi 657 sayılı Kanunun 36. maddesinde belirlenen öğrenim durumuna göre memuriyete giriş ve yükselebilir. Dereceler arasında her yıl bir kademe, her üç yılda bir derece yükselmesi ile yine aynı maddede sayılan durumların oluşması halinde alınacak ilave derece ve kademeler, kanun veya toplu sözleşmelerle verilen dereceler dikkate alınarak belirlenen derecedir. Her derece ve kademenin de 43. maddede düzenlenen gösterge tablosunda aylık göstergesi karşılığı vardır.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR