Milyonların Beklediği Ek Ödeme müjdesi! SGK, SSK ve Bağkur emeklilerine ödeme geliyor

Türkiye'deki 13 milyona yakın emekliyi ilgilendiren gelişme! SGK SSK ve Bağkur emeklileri için müjdeli haber geldi mi? Türkiye Emekliler Derneği'nin talebi üzerine Emeklilere ödenen ek ödeme tutarının artırılması gündemde!

Milyonların Beklediği Ek Ödeme müjdesi! SGK, SSK ve Bağkur emeklilerine ödeme geliyor
Yayın Tarihi: 19.05.2020 14:35:00

Türkiye'deki 13 milyona yakın emekliyi ilgilendiren gelişme! SGK SSK ve Bağkur emeklileri için müjdeli haber geldi mi? Türkiye Emekliler Derneği'nin talebi üzerine Emeklilere ödenen ek ödeme tutarının artırılması gündemde! Emekliler her ay aylıklarının %4 ila %5'i tutarında ek ödeme alıyor. Yapılan talep çerçevesinde ek ödeme tutarının %8 ila %10 arasına yükseltilmesi amaçlanıyor. Emekliye ek ödeme artışıyla ilgili araştırmalar başladı. Milyonlarca vatandaş emekli ek ödeme tutarının artmasıyla zam almış olacak. TÜED tarafından ileri sürülen ek ödeme artırılsın talebi hayata geçerse emekli maaşları 119 TL ila 602 TL arasında değişecek! Emekli maaş ve ek ödeme zammına dair tüm detayları haberimizde sizler için hazırladık...

2020 yılında emekliler için güzel gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Tüm Dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de görülen Koronavirüs salgını nedeniyle emeklilere birçok müjde gelmişti. Bu çerçevede en düşük emekli maaşının 1.500 TL'ye yükseltilmesi ve emeklilere yılda 2 kez ödenen İkramiye ödemelerinin, Ramazan bayramı ikramiyelerinin Koronavirüs salgını nedeniyle erkene çekilerek Nisan ayı başında ödenmesi bu müjdelerden birkaç tanesi idi. 2020 Ocak ayı itibariyle enflasyon zammını alan emeklilere, Temmuz ayında ikinci enflasyon zammı da gelecek. Öte yandan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) de emekli maaşlarıyla ilgili önemli bir talepte bulundu! TÜED, emeklilere her ay aylıklarının %4-5'i arasında ödenen ek ödemenin %8-10 arasına yükseltilmesini istiyor! Emeklilere vergi iadesi yerine ek ödemenin yükseltilmesi talebi yüksek sesle dillendiriliyor. TÜED'in bu talebi hayata geçerse emeklilere her ay maaşlarının net %10'u tutarında ek ödeme yapılacak. Böylelikle milyonlarca SSK ve Bağkur emeklisine ödenen ek ödemenin tutarı ikiye katlanmış olacak! 

%4 ila %5 arasında ödenen emekli ek ödeme tutarlarının %10'a çıkarılması halinde, yani TÜED'in talebi hayata geçerse SSK ve Bağkur emeklileri için verilen en düşük ek ödeme tutarı 59,94 TL'den 119,88 TL'ye yükselirken, en yüksek ek ödeme miktarı da 241,15 TL'den tam 602,87 TL'ye yükselecektir. 

EMEKLİYE 602 TL EK ÖDEME MÜJDESİ GELECEK Mİ?

Emeklilere an itibariyle, en düşük emekli maaşının da 1.500 TL'ye yükseltilmesiyle birlikte, her ay aylıklarının %4'ü tutarında ek ödeme yapılıyor. Türkiye Emekliler Derneği ise, emeklilere vergi iadesi yerine, ek ödeme tutarlarının %4'ten %8 ila %10 arasına yükseltilmesini talep ediyor. TÜED'in bu talebi hayata geçerse, emeklilere her ay net tutarda %10 ek ödeme yapılacak! Emekli aylıklarının %10'u tutarında verilecek ek ödeme ile birlikte maaşlar da zamlanacak! %4 ila %5 arasında ödenen emekli ek ödeme tutarlarının %10'a çıkarılması halinde, yani TÜED'in talebi hayata geçerse SSK ve Bağkur emeklileri için verilen en düşük ek ödeme tutarı 59,94 TL'den 119,88 TL'ye yükselirken, en yüksek ek ödeme miktarı da 241,15 TL'den tam 602,87 TL'ye yükselecektir. 


1.500 TL emekli maaşı alana, yeni düzenleme hayata geçerse 60 TL ek ödeme yerine 150 TL, maaşı 2 bin TL olan emekliye ise 80 TL yerine 200 TL, 3 bin TL maaş alan emekliye ise 120 TL yerine 300 TL Ek ödeme yapılacaktır! 

EMEKLİ EK ÖDEMESİ NEDİR?

Milyonlarca emekliye ve hak sahiplerine, gelir ve aylık tutarlarına oranla her ay belirli bir miktarda ek ödeme yapılmaktadır. 2006 yılına dek ek ödeme vergi iadesi şeklinde yapılırken bugün, emekliye ek ödeme olarak ilave gelir sağlanmaktadır. Ek ödeme miktarları her yıl memur aylık katsayı artışına göre güncellenmektedir. Emekli ek ödemeleriyle ilgili şimdi zam beklentisi sürüyor.

TÜED'DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A 'COVİD-19' MEKTUBU

Türkiye Emekliler Derneği, Covid-19 Koronavirüs salgınına karşı yürütülen mücadele nedeniyle duyulan memnuniyet dileklerini CUmhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdikleri mektupla iletti. TÜED Başkanı Kazım Ergün ve Genel Sekreter Gazi Aykırı'nın imzasını taşıyan mektup Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderildi. Mektupta, Kovid-19 salgını nedeniyle emeklilere verilen destekler için de teşekkür edildi.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR