Mini, 2018 Dakar Rallisi'nde Yeni Aracı Buggy'le Yarışacak

2018 Dakar Rallisi'nde yarışacak olan Mini John Cooper Works Buggy aracı göz kamaştırıyor.

Mini, 2018 Dakar Rallisi'nde Yeni Aracı Buggy'le Yarışacak
Yayın Tarihi: 3.12.2017 00:32:00

6-20 Ocak tarihleri arasında Peru, Bolivya ve Arjantin'de gerçekleştirilecek olan yarışta X-raid, 4-çeker araçlarının yanında üç adet de buggy ile mücadele edecek.



2016 ilk Dakar mücadelesini dördüncü bitiren eski WRC pilotu Mikko Hirvonen, buggy'nin direksiyonuna geçen isimlerden biri olacak.



Arkadan itişli diğer iki buggy'nin direksiyonunda ABD'li off-road sürücüsü ve Bryce Menzies ve Suudi Arabistan'lı ralli sürücüsü Yazeed Al-Rajhi olacak.



X-raid adına 4 çeker (4WD) Mini John Cooper Works Rally araçları ile yarışacak diğer 4 isim ise, Nani Roma, Orlando Terranova, Jakub Przygonski ve Boris Garafulic olacak.



4WD araç ile aynı 3 litre dizel motora sahip olacak olan buggy'ler, Peugeot'nun son yıllarda 2WD araç ile elde ettiği başarılara bir cevap olarak tasarlandı.




Takım menajeri Seven Quandt'ın yaptığı açıklamaya göre yeni buggy, testlere başladığı Şubat 2017'den beri hiç mekanik bir arıza nedeniyle yolda kalmadı.



Takım buggy'lerin yanında, Mini John Cooper Works Rally araçlarında da ağırlık azaltma ve süspansiyon değişiklikleri yapmış. Takım güncellemelerden kilometre başına üç saniye kazanmayı umuyor.



X-raid en son 2015'de Nasser Al-Attiyah ile Dakar'ı kazanmış, ancak Peugeot dominasyonu altında geçen 2017 yarışında bir etapta bile en hızlı ekip olamamıştı.



X-raid  takımı, 2018 Dakar yarışında Mini John Cooper Works Buggy aracı ile mutlaka kazanacaklarını belirttiler. 


 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR