Muhsin Yazıcıoğlu Suikastinde Önemli Gelişme!

Muhsin Yazıcıoğlu Suikastinde Önemli Gelişme! Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında 4 kişiye görevi kötüye kullandıkları için iddianame hazırlandı.

Muhsin Yazıcıoğlu Suikastinde Önemli Gelişme!
Yayın Tarihi: 17.11.2020 18:00:00

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında 4 kişiye görevi kötüye kullandıkları için iddianame hazırlandı.

Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 4 kişiye görevi kötüye kullanma suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyük Birlik Partisinin (BBP) kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği şaibeli helikopter kazasına ilişkin soruşturma kapsamında aralarında eski Adana Jandarma Bölge Komutanı Ali Lapanta'nın da yer aldığı 4 kişi hakkında görevi kötüye kullanma suçlamasıyla iddianame hazırladı. Helikopterin düştüğü tarihte Adana Jandarma Bölge Komutanı olan emekli Korgeneral Ali Lapanta, eski Kurmay Başkanı Mazlum Koçoğlu, dönemin Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal ve eski Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru hakkında görevi kötüye kullanma suçlamasıyla hazırlanan iddianame, 5. Asliye Ceza Mahkemesine teslim edildi. Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Selami Ekici, olayın bir an önce aydınlatılmasını istediklerini ve adalet mekanizmasının hızlı hareket etmesi gerektiğini belirtti.

YAZICIOĞLU’NUN HAYATINI KAYBETTİĞİ ŞÜPHELİ KAZA!


Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu yerel seçimler öncesi partisinin Çağlayancerit mitinginin ardından Yozgat'a gitmek üzere bindiği helikopter Kahramanmaraş'taki Keş Dağı'na düştü. Muhsin Yazıcıoğlu, BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, BBP Sivas Belediye Meclis Üyesi adayı Murat Çetinkaya, pilot Kaya İstektepe ve gazeteci İsmail Güneş ile beraber hayatını kaybetti. Köylüler helikpoterin enkazına ulaştı. Arama ekibinin başında bulunan askeri personellerin ihbarda bulunan köylüleri dikkate almayıp farklı yerlerde arama çalışmaları yaptırdığı tespit edildi. Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'ne gelen Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ait Skorsky tipi iki helikopter, uzman dağcı ekibini alarak enkazın bulunduğu Keş Dağı'nın Kanlıçukur kesimine hareket etti. Saat 11.10'da enkaz bölgesine ulaşan helikopterler iniş için yaklaşmaya geçerken, yeni yağan ve henüz sertleşmeyen karlar, pervanelerin rüzgarıyla savruldu. Helikopterlerden birinin pilotunun savrulan karlar nedeniyle görüş mesafesini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak yere çarptı. Pilotlar ile dağcılar, diğer helikopter tarafından kaza bölgesinde alınarak Göksun'a ulaştırıldı. Astsubay Aydın Özsıcak'ın telefonu 4 gün sonra kullanıma açıldı ve saat:14.40.12 ile saat:14.40.24'te telefonuna mesaj geldi. Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ait Skorsky için Kara Kuvvetleri Komutanlığı üç kişilik kaza kırım ekibi oluşturdu. Ekibin içinde Davut Uçum ve Aydın Özsıcak yer aldı. Ulaştırma Bakanlığı'na ait kaza kırım ekibi, Muhsin Yazıcıoğlu taşıyan TC-HEK tescil işaretli helikopterde incelemede bulundu. Helikopterdeki kayıt yapma özelliğine sahip Argus5000 CE ve SKYMAP cihazlarının fotoğrafını çekti. Kara Kuvvetleri Komutanlığı üç kişilik kaza kırım ekibi enkaz bölgesine ulaştı. Aydın Özsıcak ve Davut Uçum; Skorsky helikopterle ilgilenmeyip, Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinde faaliyet halinde bulundular ve hayati öneme sahip Argus5000 CE ve SKYMAP cihazlarını çaldılar. Ulaştırma Bakanlığı'na ait kaza kırım ekibi, TC-HEK tescil işaretli helikopterde Argus5000 CE ve SKYMAP cihazlarının olmadığını tespit etti. Kırım ekibi fotoğraf çekti.

MUHSİN YAZICIOĞLU KİMDİR?

Muhsin Yazıcıoğlu (31 Aralık 1954, Elmalı, Şarkışla – 25 Mart 2009, Göksun), Türk Siyasetçi, Veteriner hekim ve Ülkücü lider. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı, 19., 20., ve 23. dönem TBMM Sivas milletvekili ve Büyük Birlik Partisi’nin kurucusu ve ilk genel başkanıdır. 25 Mart 2009 tarihinde helikopter kazasında Kahramanmaraş’ta şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR