Müjde! Erken Emekli Olmak Hizmet Tespiti İle Mümkün Oluyor!

Gelen bilgilere göre artık erken emekli olmak isteyen kişiler hizmet tespiti yaparak emekli olabilecekler. Birçok kişinin sigorta tarihleri geç girilebilmektedir. Ya da primleri bazı dönemlerde eksik olarak yatmaktadır. Bu kişiler bir takım işlemleri gerçekleştirerek erken emekli olmaları mümkün

Müjde! Erken Emekli Olmak Hizmet Tespiti İle Mümkün Oluyor!
Yayın Tarihi: 1.10.2020 11:05:00

Gelen bilgilere göre artık erken emekli olmak isteyen kişiler hizmet tespiti yaparak emekli olabilecekler. Birçok kişinin sigorta tarihleri geç girilebilmektedir. Ya da primleri bazı dönemlerde eksik olarak yatmaktadır. Bu kişiler bir takım işlemleri gerçekleştirerek erken emekli olmaları mümkün olacak. Fakat bu işlemlerinde şartı vardır. Peki, bu konuda başvurular nasıl gerçekleşecek? Şartlar nelerdir? Bu konu ile ilgili daha fazla detaya sahip olmak İstiyorsanız haberimizin devamını mutlaka okumanız gerekecektir.
 
Birçok kişi erken emekli olmayı hayal etmektedir. Fakat artık bu mümkün olacaktır. Hizmet tespiti yapılarak erken emekli olmak isteyen kişiler emekli olabileceklerdir.  Fakat bu herkes için geçerli değildir. İşveren tarafından sigortası geç bir şekilde yatırılan, primi eksik yatırılan kişiler bu hizmetten yararlanacaktır.  Şunun da altını çizerek belirtelim bu kişiler 5 sene içerisinde mutlaka davayı açmaları gerekmektedir. Aksi halde erken emekli olma durumundan faydalanamayacaklardır.

5 Sene İçerisinde Başvuru Gerçekleştirilmeli

Erken emekli olmanın hayalini kuran ve gerçekleştirmek isteyen birçok insan bulunur. Fakat buna herkes başvuru yapamaz.  Eğer primleriniz çalıştığınız süre içerisinde eksik yattı ise, sigortalarınız geç işleme girildi ise bu kişiler bu hizmeti alabilmektedir. SGK bu kişiler için erken emekli olma hakkı tanımaktadır.  Hizmet tespit ile birçok araştırma ve incelemeler yapılıyor. Eğer uygun görülür ise erken emekli olma kişiye tanınıyor.  Fakat bu davanın beş sene içerisinde kesinlikle açılması gerekiyor. Beş seneyi geçtikten sonra dava açılır ise bu dava asla geçerli olmayacaktır. Eğer başvurma şartlarınız geçerli ise, bu kişiler önce tespit davası açacak ve daha sonra dilekçeyi imzalayacaktır.  Daha sonra davalar görülmeye başlanacaktır. Görülen davalar kazanılır ise bu kişilere erken emeklilik hakkı tanınacaktır.


5 sene İçerisinde Başvuru Gerçekleşmezse Ne Olur?

Erken emekli olmak isteyen kişilere müjde geldi. Fakat bunun elbette ki şartları mevcuttur.  Eğer çalıştığınız süre içerisinde primleriniz yatmadı veya eksik yattı ise ya da sigortalarınız geç yattı ise bunları ispat ettiğiniz takdir de erken emekli olmaya hak kazanıyorsunuz.  Sgk bunun için bit takım çalışma yapmaya başlamış ve çalışmalarına devam ediyor.  Bunun için mutlaka 5 sene içerisinde başvuruda bulunulması gerekmektedir. 5 sene içerisinde başvuru yapıldığında ve bu tespit edildiğinde sizlere erken emekli olma hakkı sağlanacaktır. Eğer beş sene içerisinde başvuruda bulunmazsanız bu haktan hiçbir şekilde faydalanamazsınız. Bunun için eğer sigortanız düzenli bir şekilde yatmadıysa ya da primleriniz eksik yattı ise ve bunların üzerinde beş sene geçmedi ise başvurunuzu hemen yapmanız önerilir. Eğer bu olaylar ile karşılaşıp olayın üzerinden beş sene geçti ise hiçbir işlem yapmanıza gerek yoktur. Çünkü 5 sene geçtiği için siz bu haktan yararlanamayacaksınız ve bu sebeple de çabalamanızın bir anlamı olmayacaktır.

5 Sene İçerisinde Başvuru Yapılırsa Kesin Emekli Olur muyum?

Eğer primleriniz eksik yatmış ve sigortanız zamanında yatmadı ise başvuruda bulunabilirsiniz. Başvurunun ardından bu işlemlerin bu şekilde olduğunu ispat etmeniz gerekecektir. İspat edilmediğinde de bu bir işe yaramayacaktır. Eğer sigortanızın geç yattığınız ve primlerinizin eksik yattığını ispat ederseniz sgk bunu inceleyecek ve eğer onaylar ise sizin erken emekli olmanızı sağlayacaktır. Bunun için araştırıp inceleyip mutlaka bunu tespit etmeniz gerekecektir. Bu sebeple 5 sene içerisinde başvuru yapacakların kesin emekli olma gibi bir durumu yoktur. Sadece tespit edildiklerinde bu hak tanınacak ve erken emekli olmaları sağlanacaktır.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR