Mutlaka Başvurun! Kredi Kartı Bulunan Milyonlarca Vatandaş Parasını Geri Alabiliyor!

Son dönemde nakit kullanımının gitgide düşmesiyle ödeme sistemleri ve kredi kartları daha da popüler hale geldi. Bu süreçte nakit taşımak yerine dijital bankacılık sistemleri üzerinden kredi ve banka kartlarıyla ödeme yapan vatandaşlar ise büyük bir sorunla karşı karşıya kalabiliyor.

Mutlaka Başvurun! Kredi Kartı Bulunan Milyonlarca Vatandaş Parasını Geri Alabiliyor!
Yayın Tarihi: 6.06.2020 14:54:00

Son dönemde nakit kullanımının gitgide düşmesiyle ödeme sistemleri ve kredi kartları daha da popüler hale geldi. Bu süreçte nakit taşımak yerine dijital bankacılık sistemleri üzerinden kredi ve banka kartlarıyla ödeme yapan vatandaşlar ise büyük bir sorunla karşı karşıya kalabiliyor. Kredi kartı kullanılırken, kredi kartı veren bankalarca yıllık olarak aidat kesintileri yapılabiliyor. Peki kredi kartı bulunan vatandaşlar bu aidatları iade alabilirler mi? İnternette sık sık araştırılan Kredi kartı aidat aidesi konusunun tüm detaylarını haberimizde sizler için hazırladık...

Milyonlarca kredi kartı sahibi, bankaların yaptığı kesintileri geri almak için araştırmalarına başladı. Gündelik hayatın bir parçası haline gelen ve ödeme konusunda nakitten daha çok kullanılmaya başlanan kredi kartlarında, bankalar tarafından yıllık veya 6 ayda bir olmak üzere yılda 2 kez aidat kesintileri yapılabiliyor. Tüketicilerin bilinçlenmesiyle birlikte kredi kartı sahipleri başta olmak üzere pek çok kişi, bu aidat ve ekstra ödemelerin nasıl geri alınabileceğini merak ediyor. Yargıtay da birçok kararında kredi kartı aidatlarının hukuken geri iade edilebileceğine yönelik birçok karar vermiştir. Peki kredi kartı aidat iadesi için başvuru nasıl yapılır? Kredi kartı aidatları nasıl geri alınır?

E-DEVLET KREDİ KARTI AİDAT İADE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Milyonlarca kart sahibi, kredi kartı aidat iadesi için başvuruyu E-Devlet platformu üzerinden online olarak yapabilmektedir. E-Devlet kredi kartı aidat iadesi için başvurular E-Devlet şifreniz bulunması halinde kolaylıkla yapılabilecektir. https://www.turkiye.gov.tr/tbb-bireysel-musteri-hakem-heyeti adresine giriş yaparak kredi kartı aidat iadesi için başvuru işleminizi kolayca tamamlayabilirsiniz.


Kredi kartı aidat kesintileri halen daha birçok banka tarafından yapılabilmektedir. Daha sonra uğraşmamak için bankanızla iletişime geçerek ve kredi kartı ekstrelerinizi aylık olarak kontrol ederek aidatsız kredi kartlarına geçiş yapabilirsiniz. 

2020 HAZİRAN AYINDA BANKALARIN KREDİ KARTI AİDAT TUTARLARI!:

QNB Finansbank aidatı: 128 TL
TEB aidatı: 114 TL
Şekerbank aidatı: 111,43 TL
ING aidatı: 140 TL
HSBC aidatı: 133 TL
Ziraat Bankası aidatı: 49 TL
Halkbank aidatı: 39 TL
Vakıfbank aidatı: 147 TL
Garanti aidatı: 141,50 TL
Akbank aidatı: 150 TL
Yapı Kredi aidatı: 139,50 TL

Sürekli değişiklik olmakla birlikte Bankaların kredi kartı aidat tutarları yukarıdaki gibi belirlenmiştir. Aidat kesintileri, yılda 1 kez yapılmaktadır. Geçmişe dönük son 2 yıllık kredi kartı aidat ödemeleri iade edilebilmektedir. Bunun için kredi kartı sahibinin, önce bankasına, ardından da olumsuz yanıt alması halinde Türkiye Bankalar Birliği - Bireysel Müşteri Hakem Heyetine başvuruda bulunması gerekmektedir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR