Ne zaman emekli olurum? Erken emeklilik için SGK prim sigorta gün şartları değişti!

Ne zaman emekli olurum? Erken emeklilik için SGK prim sigorta gün şartları nedir ? 51-52 yaşında erken emeklilik gerekli olan şartlar neler ? Emekli olmak isteyenler için erken emeklilikte işe ilk giriş tarihi ve emeklilik yaşı hesaplama...

Ne zaman emekli olurum? Erken emeklilik için SGK prim sigorta gün şartları değişti!
Yayın Tarihi: 22.10.2020 22:00:00

Ne zaman emekli olurum? Erken emeklilik için SGK prim sigorta gün şartları nedir ?
51-52 yaşında erken emeklilik gerekli olan şartlar neler ? Emekli olmak isteyenler için erken emeklilikte işe ilk giriş tarihi ve emeklilik yaşı hesaplama...

Erken emeklilik ile ilgili düzenlemeler ve hükümetin belirlediği kanunlardaki uygulamalar korona virüsün çıkması ve pandemi süreciyle birlikte erken emeklilik isteyen vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Bu belirttiğimiz süreçte çok sayıda vatandaşın pandemiden dolayı işsiz kalması, zorunlu karantinadan dolayı işe gidememesi veya korona virüsten dolayı zarar gören ekonomiden dolayı iş bulamamasından dolayı erken emeklilik için alternatif yollar sağlanan erken emeklilik fırsatları merak edildi. Emekli olmak isteyen vatandaşlarımız için 51 ve 52 yaşında emekli olmak için sağlanması gereken koşulları kişilere sorulmuş sorularla ve cevaplarla aşağıda anlatıyor olacağız.



Emeklilik yaşı nasıl hesaplanıyor ?

Çalışma hayatında olan, çalışma hayatına erken başlamış veya çalışmaya geç başlamış olan vatandaşlarımız, ne zaman emekli olacağını merak ediyorlar. Emekli olmak isteyen vatandaşlarımız e-Devlet üzerinden hesaplama yapabiliyorlar. e-Devlet üzerinden sağlanan SGK hizmetlerine kolaylıkla ulaşabilir ve vatandaşlar burada kaç yaşında emekli olabileceklerinin cevabını kolaylıkla alabilirler.



52 yaşında emeklilik prim başlangıcı için soru cevap;

Yıllardır duyduğumuz ve bildiğimiz gibi emeklilik yaşı için en önemli detay kesinlikle SGK prim başlangıcıdır. Halk arasında da çok yaygın bir şekilde bilindiği gibi SGK prim başlangıcı ne kadar erkense o kadar emekli olabilirsiniz.

İşe başlama tarihine göre kaç yaşında emekli olunur ?
- 1 Eylül 1968 doğumluyum. SSK girişim 1990 yılında oldu. 2003’e kadar bir ara Bağkur yattı. Sonra 2013’te tekrar SGK yattı. Ne zaman emekli olurum? Prim ödeme gün sayınızı bildirmemişsiniz. Emekli olmak için 25 yıl sigortalılık süresi, 5525 gün prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabisiniz. Süre ve yaş şartını sağladığınızdan, 5525 gün prim ödemeniz varsa istediğiniz zaman emekli olabilirsiniz

Engelli çocuğu olan kişilere erken emeklilik soru cevap;

Erken emeklilik de ve normal emeklilik de bazı istisnalar olabilir. Örneğin, engelli bakıma muhtaç olan çocuğu olan vatandaşımızın emeklilik ile ilgili sorusu çok sayıda vatandaşa cevap niteliğinde olabilir.
Engelli ve bakıma muhtaç çocuğu bulunan erkek bir çalışanın 51 yaşında emekli olmasını sağlayan şartlar nelerdir ?
- 8 Nisan 1975 doğumlum. 1 Ekim 1991’de staj sigortam başladı. 1 Kasım 1995’te 1.5 sene SSK’lı olarak çalıştım. Evlilik için işten ayrıldım. 1998 ve 2010 doğumlu iki çocuğum var. 2010 doğumlu oğlumun yüzde 90 engelli raporu bulunuyor. 24 Mart 2016 tarihinden bugüne kadar sigortalı olarak çalışıyorum. 2100 gün prim ödemem var. Bu şartlarda doğum borçlanması da yaparsam, ne zaman emekli olabilirim? Çocuğunuz sürekli bir başkasının bakımına muhtaç derecede ağır engelliyse (ki sorunuzdan öyle olduğu anlaşılıyor) 24 Mart 2016’dan sonra ödediğiniz prim gün sayınız dörtte bir (1/4) oranında artırılacak. Artırılan bu süre ayrıca emeklilikte aranan yaş haddinden düşülecek. Emekli olmak için 20 yıl sigortalılık süresi, 5750 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabisiniz.


 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR