Netflix projelere doymuyor! Ruanda Soykırımı dizi oldu

Netflix yepyeni bir dizi yayınladı. Siyah Dünya Yükseliyor(Black Earth Rising) dizisi Ruanda'da 1994'te 800 bin kişinin ölümüyle sonuçlanan soykırımı Afrika'nın gözünden anlatıyor. İşte detaylar...

Netflix projelere doymuyor! Ruanda Soykırımı dizi oldu
Yayın Tarihi: 8.02.2019 14:13:00

Dünyanın en çok izlenen dijital platformu Netflix, Ruanda Soykırımı'nı Siyah Dünya Yükseliyor (Black Earth Rising) adlı yeni dizisiyle tüm dünyaya ulaşacak.

Ruanda'da 1994'te 800 bin kişinin ölümüyle sonuçlanan soykırımı, Afrika'nın gözünden anlatacak olan Siyah Dünya Yükseliyor(Black Earth Rising) dizisi büyük heyecan yarattı.

Olayları, soykırımdan kurtarılan ve uluslararası hukuk avukatı bir kadın tarafından evlat edinilen Kate Ashby'nin gözünden anlatan 8 bölümlük Siyah Dünya Yükseliyor(Black Earth Rising) dizisi, Ruanda, Kongo, Fransa ve İngiltere'de geçecek.




Siyah Dünya Yükseliyor(Black Earth Rising) dizisinde; üvey annesi Eve'in Afrikalı bir milis liderle ilgili bir davayı üstlenmesi üzerine gelişen olaylar üzerinden, uluslararası hukuk, neosömürgecilik, Fransa'nın iki tarafı birden idare etmesi, soykırımın Ruanda'da bugünkü yansımaları, Amerika'nın ekonomik çıkarları sorgulanıyor.

Netflix ve BBC 2 televizyonunun ortak yapımı Siyah Dünya Yükseliyor(Black Earth Rising) dizisi, eylül-ekim aylarında İngiltere'de yayımlanmıştı.

Ruanda Soykırımı'nı anlatan dizi Siyah Dünya Yükseliyor(Black Earth Rising) artık Netflix'te...

İşte Siyah Dünya Yükseliyor (Black Earth Rising)​ dizisi​nin tanıtımı:






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR