Netflix'in Osmanlı dizisi Ottoman Rising'in detayları belli oldu

Çok sevilen ve ülkemizde de bir hayli kullanılan internet tabanlı dizi platformu Netflix Osmanlı dizisi hazırlıyor. Netflix dizisi Ottoman Rising (Osmanlı Yükseliyor) hakkında yeni bilgiler geldi. İşte detaylar...

Netflix'in Osmanlı dizisi Ottoman Rising'in detayları belli oldu
Yayın Tarihi: 16.01.2019 13:48:00

Netflix'in yeni dizisi Ottoman Rising (Osmanlı Yükseliyor)'den ilk detaylar geldi. Yapımcılığını Karga Seven Pictures'ın üstlendiği Ottoman Rising (Osmanlı Yükseliyor) 6 bölüm olarak hazırlanıyor.

Karga Seven Pictures'ın kurucu ortaklarından olan Emre Şahin, Fatih Sultan Mehmet'i konu alacak Ottoman Rising (Osmanlı Yükseliyor) hakkında ilk bilgileri paylaştı.

Dünyanın en popüler çevrimiçi yayın servisi olan Netflix’in uluslararası alanda en çok bilinen imparatorluklar hakkında bir araştırma gerçekleştirdiğini, Roma ve Osmanlı imparatorluğunun da bu konuda ilk akla gelen imparatorluklardan ikisi olduğunu dile getiren Şahin, şirketin bir Osmanlı dizisi için kendileri ile iletişime geçtiğini belirtti.

"Hikayenin merkezinde İstanbul'un fethi olacak"

Toplam altı bölümden oluşacak Ottoman Rising (Osmanlı Yükseliyor) pek çok geriye dönüş (flashback) ve ileriye bakış yer alacak. Hikayenin merkezinde İstanbul’un fethi yer alsa da oradan farklı yerlere açılacağı belirtiliyor. Ottoman Rising (Osmanlı Yükseliyor), Netflix International için oluşturulacak. Bu nedenle ana dili İngilizce olacak. Çin de dahil olmak üzere pek çok ülkede gösterilecek olan Ottoman Rising (Osmanlı Yükseliyor), uluslararası başarı bekliyor.


"Türkiye'den oyuncular ve set elemanları diziye dahil olacak"

Projeye başladıkları andan itibaren Türkiye’den planladıklarından çok daha fazla oyuncu ve kamera arkası ismi Ottoman Rising (Osmanlı Yükseliyor) dizisine dahil ettiklerini belirten Şahin, dizinin yönetmenliğini kendisini üstleneceğini ve uluslararası bir oyuncu kadrosuna sahip olacağını belirtti. Emre Şahin, Ottoman Rising için "Bizden ama her anlamıyla da uluslararası bir proje gibi" tanımını kullanıyor.

Ottoman Rising’in senaryosu, Emre Şahin ile birlikte Şahin’in Karga Seven Pictures’taki ortakları Kelly McPherson ve Elizabeth Lake tarafından oluşturuldu. Böylece ortaya daha iddialı, genç, tamamen iyi bir hikaye üzerine kurulu ve cüretkar bir senaryo çıkmış oldu. 

Ottoman Rising (Osmanlı Yükseliyor) dizisinin ne zaman Netflix ekranlarına düşeceği ise henüz bilinmiyor.






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR