Nihat Kahveci: Arda'yı Kıskandılar

Balıkesir’de panele katılan eski milli futbolcu Nihat Kahveci çarpıcı açıklamalar yaptı.

Nihat Kahveci: Arda'yı Kıskandılar
Yayın Tarihi: 21.03.2018 16:39:00

Beşiktaş'ın efsane futbolcularından Nihat Kahveci Balıkersir'de düzenlenen bir panelde gündeme dair açıklamalar yaptı. 

Arda Turan'ın tekrardan Türkiye'ye dönerek Başakşehir forması giymesini değerlendiren eski futbolcu, Arda Turan'ın tercihlerine saygı göstermek zorunda olduklarını dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü;

"ARDA'YI KISKANDILAR"

“Arda Turan Türkiye'nin gelmiş geçmiş en kariyerli oyuncularından birisidir. Galatasaray'da şampiyonluklar yaşadı. Atletico Madrid'e gitti. Orada UEFA Kupası, lig şampiyonluğu kazandı. Dünya'nın şuan en iyi takımlarından biri olan Barcelona'ya gitti. Bazılarımız oraya idman izlemeye bile gidemeyiz o takımda. Ama maalesef bazıları Arda'yı kıskandı. Ona destek olmak yerine daha çok saha dışı olaylarını konuştular. Onunda mutlaka hataları var. O da insan. Ama Arda dediklerinde bundan 50 yıl sonra sorduklarında bile hatırlanacak bir futbolcu olduğunu ben bugünden söyleyebilirim.

Bazı transferlerde ekonomik şartlar çok önemlidir. Barcelona ile Başakşehir oturmuşlar anlaşmışlar. Bana kalsa gelmeseydi derdim. Avrupa'da bir takımda devam etmeliydi. Sonuç itibariyle bu seçim Arda'nın tercihi idi. Arda'nın bu kararına da saygı duymak gerekiyor. Başakşehir iyi bir seçim mi? Galatasaray'a dönme olasılığı yoktu zaten. Fenerbahçe'ye de gidemez. Beşiktaş'a da gitmez. Orta yolu buldu ve Başakşehir'e gitti.”


Süper Lig’deki şampiyonluk yarışını da değerlendiren Nihat Kahveci, gerek oynadığı oyun gerekse performans anlamında Başakşehir’in büyük bir avantaja sahip olduğunu dile getirerek şöyle konuştu;

"BAŞAKŞEHİR'İN ŞAMPİYON OLABİLECEĞİNE İNANIYORUM"

"Şu anda ligin lideri Galatasaray. Hafta sonunda Fenerbahçe - Galatasaray derbisi oynandı. O yüzden Başakşehir-Beşiktaş maçı çok kritik bir hal aldı. Başakşehir kazanarak kendi adına 3 puan, Beşiktaş’tan 3 puan aldı. Fenerbahçe 2 puan kaybettiği için oldu 8 puan. Bir de Galatasaray 2 puan kaybettiği için toplamda 10 puan kazanmış oldu. Şu anda ligde ikinci sıradalar. Ben Başakşehir’in bu oyununu sürdürdüğü takdirde şampiyon olabileceğine inanıyorum. Ancak en kritik maçlar, Galatasaray’ın kendi sahasında Başakşehir’e karşı oynayacağı maç ve devamındaki Galatasaray - Beşiktaş maçları. Bu maçları kazanan takım şampiyon olur diyorum. Ama Başakşehir şampiyon olmak istiyorsa o bu sene. Bu yıldan sonra bu kadar fırsat bulamaz diye düşünüyorum. 1 puan önde olan Galatasaray tabii ki biraz daha favori. Ama Beşiktaş iyi oynadığı takdirde 3. şampiyonluğunu tekrardan kazanabilir diye düşünüyorum."






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR