Önemli Uyarı: İnternet Bağlantınız 48 Saat İçerisinde Kesilebilir. Peki Neden?

Teknoloji dünyası bu haberle çalkalanıyor. Dünya çapında internet kesintileri yaşanabilir. Türkiye'ye de internetin kısa bir süreliğine de olsa kesilme ihtimali var. Peki neden internet kesilecek? Bunun teknik bir sebebi var mı? İşte cevabı...

Önemli Uyarı: İnternet Bağlantınız 48 Saat İçerisinde Kesilebilir. Peki Neden?
Yayın Tarihi: 11.10.2018 17:22:00

Dünyanı kapsayan en büyük ağlardan birisi internet. Şüphe yokki artık hayatımızın bir parçası olmuş durumda. Bazen kısa süreliğine de olsa cep telefonumuzun şarjının bitmesi aslında en çok online durumdan offline duruma geçmemize sebep olduğu için rahatsızlanıyoruz.

Hiç kimse offline olmak veya internetsiz kalmak istemiyor. Bu sebeple dünyadada çeşitli kuruluşlar, teknoloji liderleri ve karar vericiler bazen bu altyapıyı kormak adına çişitli güncellemeler ve güvenlik önlemleri alma yönünde bazı uygulamalarda bulunuyorlar.

Yakın zamanda ICANN ve DNS tarafında bazı düzenlemeler ve güncellemeler yapılacağı için kısa sürelide olsa internet kesintileri olabileceği yönünde çeşitli açıklamalar var.

Mobil Analiz Grubu analisti Eldar Murtazin'in yapmış olduğu açıklamaya göre önümüzdeki 48 saat içerisinde internet kullanımında bazı problemler ve kesintiler yaşanabilir.

Şimdiden bazı kesintiler ve yavaşlıkların yaşandığı günlerde ülkemizde nasıl bir durum oluşacak merakla bekliyoruz.


İNTERNET NEDİR?

İnternet bilgisayar sistemlerini birbirine bağlayan elektronik iletişim ağıdır. TDK, İnternet sözcüğüne karşılık olarak genel ağı önermiştir. İnternet yerine zaman zaman sadece net sözcüğü de kullanılır.



İnternet, çok protokollü bir ağ olup birbirine bağlı bilgisayar ağlarının tümü olarak da tanımlanabilir. Binlerce akademik ve ticari ağ ile devlet ve serbest bilgisayar ağının birbirine bağlanmasıyla oluşmuştur. Bilgisayarlar arasında bilgi çeşitli protokollere göre paketler halinde transfer edilir. İnternet üzerinde elektronik posta ve birbirine bağlı sayfalar gibi çok çeşitli bilgiler ve hizmetler vardır. İnternet üzerinden oyunlar da oynanabilir.

İnternet'in kökeni, hataya dayanıklı, sağlam ve özel bir bilgisayar ağı kurmak isteyen Amerika Birleşik Devletleri hükümeti tarafından 1960 yılındaki araştırmalara dayanır. 1980'lerde Ulusal Bilim Vakfı tarafından yeni bir ABD omurgasının finansmanı için toplanan özel fonlar, Dünya çapında katılım ve birçok özel ağın birleşmesine neden olmuştur. 1990'larda uluslararası bir ağın yaygınlaşması ile İnternet, modern insan hayatının temelinde yer almıştır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR