PTT Personel Alımı ilanı yayınlandı! 55 bin Personel alınacak (KPSS ŞARTI YOK)

PTT Personel alımı ilanı yayınlandı. PTT 55 bin Personel alınacak. PTT KPSS Şartı olmadan Personel alımı yapıyor. Günlerce istenilen ve sonunda ilana çıkılan PTT Personel alımı şartları belli oldu. PTT 55 bin Personel alıyor.

PTT Personel Alımı ilanı yayınlandı! 55 bin Personel alınacak (KPSS ŞARTI YOK)
Yayın Tarihi: 19.08.2019 23:13:00

PTT Personel alımı ilanı yayınlandı. PTT 55 bin Personel alınacak. PTT KPSS Şartı olmadan Personel alımı yapıyor. Günlerce istenilen ve sonunda ilana çıkılan PTT Personel alımı şartları belli oldu. PTT 55 bin Personel alıyor.

PTT 55 bin personel alımı 2019

PTT 2019 yılı içerisinde 55 bin KPSS şartsız personel alımı yapacak. Vatandaşlar, Ptt 55 bin personel alım şartlarını araştırmaya başladı. Binlerce vatandaş PTT'de istihdam edilmek istiyor. PTT memuru olmak isteyen vatandaşlar 55 bin personel alımının detaylarını öğrenmek istiyor. PTT 55 bin personel alımı ne zaman yapılacak? Ptt 55 bin personel alımı başvuru şartları, tarihleri ve tüm detayları haberimizde sizlerle...

Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) 2019 yılından itibaren 2023'e kadar 55 bin personel alımı yapacak. PTT Personel alımına ilişkin detaylar ve tarihler, vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. 55 bin PTT personeli hangi kadrolarda alınacak, maaşlar ne olacak, KPSS şartı olacak mı? Tüm bu sorular vatandaşlar tarafından soruluyor.

PTT 55 BİN PERSONEL ALIMI DETAYLARI

PTT teşkilatı bünyesinde, kurulacak 6 nakit merkezi için personel alımları yapılacağı açıklanmıştı. Şu ana kadar 55 bin personel alımına dair resmi bir tarih henüz verilmedi. Ancak 6 ilde kurulacak (İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Adana) merkezler için yapılacak alımlarda uyulacak usul ve esaslara dair kılavuz yayımlandı! 

55 Bin personel alımına dair 2019-2020-2021 ve 2022 yıllarında sayısal olarak ne kadar alım yapılacağı da belli olmadı ancak kılavuzda, başvuru şartlarına ilişkin detaylara yer verildi. Buna göre başvuru şartlarını taşımayan adaylar, 55 bin PTT Personel alımına başvuru yapamayacak.


PTT 55 BİN PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

a) Türk vatandaşı olmak.
b) Erkeklerde en az orta okul mezunu, bayanlarda ise en az lise mezunu olmak. 
c) Erkekler 22-32, Bayanlar 18-27 yaşları arasında olmak 
d) Erkekler için askerliğini yapmış olmak. 
e) Erkekler en az 1.73 cm. , bayanlar en az 1.64 cm. boyunda olmak. 
f) İnsan ilişkileri, hitap tarzı, konuşma diksiyonu düzgün olmak ve prezantabl olmak. 
g) Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsa bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, emniyeti suiistimal, sahtecilik, hileli iflas veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma, laf atma, sarkıntılık, ırza tasallut, ırza geçme, kız, kadın veya çocuk kaçırma ve alıkoyma, fuhşa teşvik, fuhuş için aracılık, uyuşturucu madde kullanma,
h) madde kaçakçılığı suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak. 
i) Kamu haklarından yasaklı olmamak. 
j) Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile özürlü bulunmamak. 
k) 5188 Sayılı Kanun gereği silahlı özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak. 
l) Tercihen Para ve Değerli Eşya Taşımacılığı konusunda tecrübeli olmak

PTT KPSS ŞARTSIZ MEMUR ALIMI SON DURUM NE? NE ZAMAN YAPILACAK?

PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, yaptığı açıklamada PTT'nin 55 bin personel alımı yaparak personel ağını ve teşkilatını genişleteceğini resmen doğruladı. PTT'den yapılacak alımlarda KPSS şartı da aranmayacak.

PTT 55 bin personel ne zaman alınacak?

Ancak şuan için PTT 55 bin personel alımına dair kesin bir tarih henüz verilmedi. Tarih verildiğinde sizlerle bu sayfadan paylaşacağız, lütfen beklemede kalın...

 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR