Rasim Ozan Kütahyalı'nın Yerine Beyaz Futbol'daki Yeni İsim Ergün Penbe

Rasim Ozan Kütahyalı ile yollarını ayıran Beyaz Futbol programı yeni yorumcu olarak Ergün Penbe ile anlaştı.

Rasim Ozan Kütahyalı'nın Yerine Beyaz Futbol'daki Yeni İsim Ergün Penbe
Yayın Tarihi: 3.12.2017 13:46:00

Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programında Boşnak vatandaşlarla ilgili söylediği sözlerle oldukça eleştirilen, Saffet Sancaklı ve Hidayet Türkoğlu başta olmak üzere spor kamuoyunun da oldukça sert sözler söylediği Rasim Ozan Kütahyalı ile Beyaz TV ve Beyaz Futbol yollarını ayırtmıştı.

Herkes Rasim Ozan Kütahyalı'nın yerine birisinin gelip gelmeyeceğini tartışırken beklenen açıklama yapıldı. Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol'da bundan böyle Galatasaray'ın ve A Milli Futbol takımımızın önemli isimlerinden Ergün Pembe yer alacak.

Ergün Penbe Kimdir?

Futbola Kilimlispor'da başladı. 1992-1994 yılları arasında Gençlerbirliği'nde oynayan Ergün Penbe, 1994'te Galatasaray'a transfer olmuştur.

Gençlerbirliği'nde 1 Mart 1992 ile 8 Mayıs 1994 tarihleri arasında toplam 57 lig maçında forma giydi ve 3 gol attı. Buradaki ilk resmi maçı, 1991-1992 sezonununda (1. Lig 19. haftada) oynanan Gençlerbirliği-Altay maçıdır.

2000 yılındaki UEFA Kupası finalinde Arsenal'e karşı kullandığı ve gole çevirdiği penaltı takımının kupayı kazanmasında önemli bir rol oynamıştır.

Kariyerinde sadece 1 kez kırmızı kart görmüştür. O da, 1996 yılındaki Trabzonspor maçında çift sarı karttan dolayı verilmiştir.


En son Galatasaray'dan bedelsiz olarak sözleşmesi bittiği ve yenilenmediği için ayrılmış ve Gaziantepspor'a transfer olmuştur.

Ergün Penbe'nin Milli Takım Kariyeri

İlk kez 1994'ün Mayıs ayındaki Rusya maçıyla millî formayı giymiştir. Uluslararası deneyimi ile gene 48 defa görev aldığı (2000 Kasım'a kadar) Türkiye millî futbol takımının dünya üçüncülüğünü alan kadrosunda yer aldı.


Ergün Penbe'nin Teknik Direktörlük Kariyeri



2008-2009 sezonunda Süper Ligde Hacettepe'yi çalıştırmıştır. Teknik adam olarak çıktığı ilk maçında Beşiktaş'a 2-3 kaybetmiştir. 2009-2010 sezonunun 2.yarısında bank asya 1.lig takımlarından Mersin İdman Yurdu'nu çalıştırmıştır. Başarılı bir çıkıs göstererek Mersin İdman Yurdu'nun lige tutunmasını sağlamıştır. 2010-11 sezonu için 1. Lig ekiplerınden Kartalspor ile anlaşmıştır fakat Aralık 2010 istifasini yönetime sunarak takımdan ayrılmıştır.[2] 2010-2011 sezonu ikinci yarısında Kayseri Erciyesspor ile sezon sonuna kadar anlaşmıştır.

Ergün Penbe'den Genç Futbolculara Tavisyeler

Ergün Penbe'den Genç Futbolculara Tavsiyeler. Futbol yaşamında sakin tavırlarıyla tanınan ve 18 yıllık profesyonel futbol yaşamında 1 kez kırmızı kart gören eski Galatasaraylı futbolcu Ergün Penbe, genç oyuncuların sinirlerine hakim olabildiği ölçüde başarılı olacağını belirtti.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR