Sakız İçin Yeni Bir Hayat

İngiliz Tasarımcı Anna Bullus, sokakları temizlemek için büyük bir görev üstleniyor.

Sakız İçin Yeni Bir Hayat
Yayın Tarihi: 8.03.2018 13:11:00

Her yıl dünyanın dört bir yanında sakız üzerine 14 milyar sterlin harcanır, bu sakızların çoğu ise yere yapışır. Sakız sigara izmaritinden sonra 2. sokak çöpüdür. İngiltere'de her yıl 50 milyon sterlin harcanıyor. 
Ama Anna'nın bir fikri vardı. Yapışkan nesneler gerçekten geri dönüştürebilir ve yararlı nesneler haline getirilebilir mi?

Yaklaşık 10 yıl önce, kerbside çöpüne bakan bir projeye başladı. Rastgele gevrekler, paketler ve izmaritler gibi şeyleri inceliyordu. Daha sonra hangi elementlerin geri dönüştürülebileceğini anlamaya çalıştı. 




Anna: ''Bulduğum incelemelerden bir tanesi sakız parçasıydı ve bir tasarımcı olarak bu zamana kadar geri gönüştürülmesi için hiçbirşey yapılmadığına hayret ettim'' dedi.
Sakızın kimyasını araştırırken ana maddesinin, sakız maddesi plastik bir kauçuk türü olduğunu keşfetti. 

Daha sonra araştırmasını geliştirerek sakızın kullanılmış olsada çok yönlü ve yararlı bir malzeme olduğunu fark etti. Bunun üzerine Anna, kafa yüksekliğinde asılabilen Gumdrop adlı sakızın atılması için özel olarak parlak pembe, kabarcık şeklinde bidonlar yarattı. Bu kutular geri dönüştürülmüş sakızlardan üretilmiştir. Bidonların yanına da sakızların geri dönüştürülebileceğini açıklayan mesajlar bırakmıştır. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR