Samsung'tan Renk Körlerine Müjde

Tüm Samsung QLED TV’lerle uyumlu olan SeeColors uygulaması, renk körlüğü sorunu olanlara, özel ekran ayarları sunarak bu engeli ortadan kaldırıyor.

Samsung'tan Renk Körlerine Müjde
Yayın Tarihi: 29.11.2017 13:43:00

Dünya üzerinde yaklaşık 300 milyon insan renk körlüğü sorunundan şikâyetçi. Avrupa ve Kuzey Amerika'da gerçekleştirilen bir araştırmaya göre bu, erkeklerin %8'ini, kadınların ise yaklaşık %1'ini etkileyen bir sorun. 

SeeColors uygulaması sayesinde kullanıcılar, renk körlüğü sorunlarının tipini ve seviyesini tespit edebilecekler. %100 renk yoğunluğu sunan QLED TV’ler bu kişisel tanılama sonuçlarına göre ekrandaki renk ayarlarını düzenleyerek renk körlüğü sorunu bulunan izleyicilerin renkleri tam olarak algılamasını sağlıyor.SeeColors uygulaması, bir Macar teknoloji firması olan Colorlite ile yapılan işbirliği sonucu ortaya çıktı. Colorlite teknolojisi, SeeColors uygulaması sayesinde TV'ler ve akıllı telefonlar üzerinde ilk kez uygulanmış oldu.

Samsung Electronics, renk körlüğü tanılamasında kolay, kesin bir yöntem sunmak ve Colorlite Testini, TV ve mobil cihazlara uyarlamak üzere Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi Mekatronik, Optik ve Mekanik Mühendisliği bölümünü yöneten Prof. Klara Wenzel ile ortak bir çalışma yürüttü. Profesör Wenzel'in geliştirdiği C-Testi, renk körlüğü seviyesini tespit etmek için renk filtrelerinden ve matematik modellemeden yararlanan bir dijital tanılama yöntemi.     C-Testinin, SeeColors uygulamasına uyarlanması, herkesin dünyayı tam renginde görebilmesine imkân veren basit ve güçlü bir çözümle sonuçlandı.

Kullanıcılar SeeColors uygulamasını Smart TV Uygulama Mağazası’ndan indirilebiliyorlar. Ayrıca tanılama uygulamasını Google Play'den ve Samsung Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge+, S7, S7 Edge ve S8 modelleri için Galaxy App mağazasından da edinebiliyorlar. Galaxy serisi akıllı telefonlar QLED TV'ye bağladığında TV’nin renk ayarları tanılama sonuçlarına göre otomatik olarak ayarlanıyor.



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR