SGK-SSK Ve Bağkur Emeklilerine Vergi Müjdesi

Kimler vergi ödemiyor? Yurt dışı emeklileri vergi ödüyor mu? Dul maaşı alanlar vergi ödüyor mu? Şimdiye kadar ödenen vergiler ne olacak? Arsası olan emekliler...

SGK-SSK Ve Bağkur Emeklilerine Vergi Müjdesi
Yayın Tarihi: 11.11.2020 12:00:00

Milyonlarca vatandaşı kapsayan emlak Vergisi'nde ikinci taksit dönemi başlamıştır. Emekliler, ev hanımları, geliri olmayanlar ve engelliler belli şartlarda vergiden muaf olacak. Ödeyenlere iade imkanı da var. Yurt dışından emekli olanlar vergi ödüyor mu? Emlak vergisi her konut için geçerli mi? Gayrimenkulü bulunan her vatandaş emlak vergisi ödemesi yapmıyor. Emlak vergisi ödemelerinde bazı muafiyet durumları bulunmaktadır.


EMLAK VERGİSİ DÖNEMİ BAŞLADI. EMEKLİLER VERGİ ÖDEYECEK Mİ?


Ev sahipleri dikkat! Emlak Vergisi dönemi başladı. Belediyelere ödenen vergide ikinci taksitlerin bu ay sonuna kadar yatırılması gerekmekte. Ancak emekliler ve bazı şartları taşıyan vatandaşlar vergiden muaf tutuluyor. Emlak vergisi ödemelerinde bazı muafiyet durumları bulunmaktadır. Çoğu vatandaş emlak vergisi muafiyetini bilmedi için belediyeye her dönem vergi ödemesi yapıyorlar.

Emekli vatandaşlar, emekli olduktan sonra çalışmaya devam ederlerse emlak vergisi ödemeye devam edecekler. Ancak engelli, gazi ya da şehitlerin dul ve yetimleri bu durumda istisna oluyor.

Hiçbir geliri olmadığını belgeleyen ev hanımları ile işsizler, sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan başka geliri olmayan emekliler, gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimleri Emlak vergisi ödemiyor.


Hak sahiplerinin Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek evlerinden vergi alınmıyor. Birden fazla hissesi olanlar ya da emekli olmasına rağmen çalışıp maaş alanlar yararlanamamakta. Engelli, gazi, dul ve yetimlerin başka geliri olup olmadığına bakılmıyor. Engelli emekli çalışsa da emlak vergisi ödemiyor.


YURT DIŞINDAN EMEKLİ OLANLAR, DUL MAAŞI ALANLAR VERGİ ÖDÜYOR MU?


Vergi istisnasından sadece Türkiye'deki sosyal güvenlik kurumlarından emekli olanlar faydalanabilmekte. Yurt dışından emekli olanlar bu kapsama dahil edilmiyor.

Eşinden dolayı ölüm aylığı alan emekliler de bu gelirleri olduğu halde Emlak Vergisi ödemiyor. Hak sahiplerinin meskenin bağlı bulunduğu belediyeye dilekçeyle müracaat etmeleri gerekmektedir.


Bugüne Kadar Ödenen Vergiler Ne Olacak

5 yıllık geriye doğru zaman aşımı süresi içinde ödediğiniz fazla vergileri geri alınabiliyor. Hak sahiplerinin konuyla ilgili müracatta bulunmaları yeterli.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR