SGK'dan emeklilere uyarı! Emekli aylığının kesilmemesi için son başvurular

Günümüzde yaşam hayatları boyunca emekliliği erkene almak için sahte emeklilik raporu çıkartanların da mevcut olduğu öğrenildi. SGK tarafından da uyarılar sahte bilgiler kapsamında uyarılar yaptı.  Bu kapsamda eğer sahte sigorta yapılmışsa, emekli olan bireyin mevcut olan tüm primlerinin silineceği

SGK'dan emeklilere uyarı! Emekli aylığının kesilmemesi için son başvurular
Yayın Tarihi: 4.10.2020 18:32:00

Günümüzde yaşam hayatları boyunca emekliliği erkene almak için sahte emeklilik raporu çıkartanların da mevcut olduğu öğrenildi. SGK tarafından da uyarılar sahte bilgiler kapsamında uyarılar yaptı.  Bu kapsamda eğer sahte sigorta yapılmışsa, emekli olan bireyin mevcut olan tüm primlerinin silineceği de bildirildi.

Çok kısa sürede emekli olan ya da emekli olmak için başka yöntemlere başvuranlara önemli duyuru geldi. Yasal yöntem harici emekli olmaya çalışmayın. Aksi takdirde yararlanacağını primler ve emeklilik hakkınız yanabilir. Bu yüzden sahte işlemleri hayatınıza dahil etmemeniz geleceğiniz ve şimdiki hayatınız için iyi olacaktır. Emekli olmak için sahte şirketlerde sigortalı gösterilen kişilerin sigorta primleri sahte olacak bildirilecektir. Bundan dolayı da hiçbir olanaktan yararlanamaz olacaklardır. Bu yöntemden faydalanan veya faydalanmak isteyen vatandaşların düşüncelerinin değiştirmelerini tavsiye ederim. Bu duruma şahit olan veya bu durumdan faydalanan bütün emeklilerin faydalanacağı primler silinecektir. İkinci şans tanınmayacaktır. Emeklilik primlerinin silinmesi, emekliliğin fes edilme gibi riski olduğundan çok dikkatli olunması gerekmektedir. Haberiniz olmadan sahte sigorta ile iş birliği içerisindeyseniz, bu durumu fark ettiğinizde SGK ‘ya bildirmeniz önemle arz edilmektedir. Aksi takdirde ceza verilme işlemlerinin içerisine siz de dahil olacaksınız. Bu tarz sıkıntılı durumlarla karşılaşmamak için daha fazla önlem almanız çok iyi olacaktır.

Her karşılaştığız kötü durumlarda sorumluluk sizin üzerinize atılmamaktadır. Bu gibi durumlarda fark edildiği zaman gerekli kurumlara iletmeniz sizin aleyhinize olmayacaktır. Aksine çok daha iyi olacaktır. Bu yalnızca emeklilik sigortasında değil, sizin adınıza farklı bir işlem yapıldığında bunu fark edip bildirmeniz sizin bu olaydan kötü etkilenmenizi engelleyecektir. Bu şekilde olaylar için de önlemlerinizi kısa sürede alıp daha uyanık davranmanız hayatınız boyunca rahat yaşamınız kolaylaşacaktır.


SAHTE SİGORTALI EMEKLİLERİN BÜTÜN PRİMLERİ DEVLETE AKTARILIYOR

Sigortalı olarak çalışan bir bireyin sigortası sahte ise devleti yanıltma suçundan, sigortalı olarak çalıştığı bütün primlerinin devlete aktarılacağı bildirildi. Aynı şekilde sahte sigorta ile çalışmasını sürdüren kişilerin belirlenmesinde sonra maaşlarının kesileceğinin de duyurusu yapıldı. Vatandaşların uyanıklık yaparak sahte sigorta ile işlerine devam etmesi kendileri için büyük sıkıntı oluşturmuştur. Maaşlarının kesilmesi geçim sıkıntılarının artması demektir. Belirtildiği gibi de bu durumu yaşamış olan veya haberi olmadan bu duruma maruz olan bireylerin de SGK ‘ya yazılı bir dilekçe ile bildirilmesi önemle istenmektedir. Bu temin edilen dilekçeden sonra gereken incelemeler kurum tarafından yapılacaktır. Bu yapılan incelemeler sonrasında bireyin mağduriyetine göre ceza işlemlerinin başlatılması adına yasaya uygun bir şekilde ilerleyiş olacaktır. Bu bireyler olayla ilgili dilekçe vermediği takdirde de hem maaşları kesilecek hem de primleri kesilecek. Bu yasa dışı olayla ilgili ceza işlemleri de prim gününün ne kadar olduğuyla alakalı olacağı bildirilmiştir.

SAHTE SİGORTA İLE EMEKLİLİK DÜŞÜNMEYİN!

Günümüzde birçok iş yerinde belli olmaz niyetiyle gençleri de bu şekilde işe alan işverenler mevcuttur. İhtiyacı olan bir birey de bu duruma mecbur onay vermektedir. Fakat denetim kurumları bunu fark ettiğinde yasaya uygun davranmak zorundadır. Bu konuda bireylere ayrımcılık yapılmamaktadır. Sigortası yatan binlerce memur bulunmaktadır. Genelde sahte sigortacılığı, eve fazla gelir gelmesi için kullanan bireylerin yüzde 40 dilimi mevcuttur. Henüz kanundan haberi olmayan gençlerimiz için gelecekleri için bu durumda önlem almaları arz edilmektedir. İşveren vatandaşlar için de bu durumda hassasiyet göstermeleri gerekmektedir. Sahte sigortacılık ile işçi çalıştırmak da yasaya uygun olmamaktadır. Böyle bir durumun fark edilmesinde bildirilmesi en uygun olacaktır.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR