SGK’dan UYARI GELDİ! Emeklilerin Maaşlarında Kesilme Meydana Gelebilir

Sosyal güvenlik kurumu geçtiğimiz günlerde herkesi şaşırtacak söylemlerde bulundu. Bu konu emeklileri ilgilendiriyor ve emekliler ise bu durumun gerçekliğini merak ediyor. Gelen bilgilere göre SGK dan gelen uyarıda emeklilerin maaşlarında kesinti meydana gelebileceği belirtildi. Şimdi sizlere merak

SGK’dan UYARI GELDİ! Emeklilerin Maaşlarında Kesilme Meydana Gelebilir
Yayın Tarihi: 2.10.2020 15:25:00

Sosyal güvenlik kurumu geçtiğimiz günlerde herkesi şaşırtacak söylemlerde bulundu. Bu konu emeklileri ilgilendiriyor ve emekliler ise bu durumun gerçekliğini merak ediyor. Gelen bilgilere göre SGK dan gelen uyarıda emeklilerin maaşlarında kesinti meydana gelebileceği belirtildi. Şimdi sizlere merak ettiğiniz bu konu hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. O halde yazımızın devamını mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

Sigortası Sahte Olanlar Dikkat! Emeklilik Primlerin de Silinme Olacak

Ülkemizde birçok kişi çalışmadan emekli olmak için sahte sigorta yaptırmaktadır. Bazı insanlar ise çalışıp bir başka yerde de çalıştığını belirterek emekli olunca maaşlarının daha yüksek olmaları için başka bir yerde çalışıyor gibi gösterip sahte sigortaya başvurmaktadır. Sahte sigortamı yasak işler kapsamına girmektedir. Normalde çalışmayan ve sigortasını yatıran kişilere emekli olunca daha az oranda maaş yatmaktır. Bu sebepte insanlar böyle işlere başvurur.  Genelde emekli olması yakın olan kişiler bu yönteme başvurur ve emekli maaşlarının yüksekten yatmasını isterler.  Fakat bu yasal bir işlem değildir. Bu sebeple bu işi yapanlar anlaşılır ve ispat edilir ise ceza alabilirler.  Son zamanlarda sgk tarafından sahte sigorta yapan kişilerin çok olduğu ve bu kişilerin tek tek tespit edileceği bildirilmiştir. Sgk kurumu tüm müfettişleri görevlendirmesi ve bu kişilerin kısa bir süre içerisinde bulunması için işlemlere başlanılmıştır. Eğer sahte sigorta yaptırıp çalışmayan kişiler tespit edilir ise ceza verilecek ve primleri ellerinden alınacak ve bir daha teslim edilmeyecektir.


Sosyal Güvenlik Kurumu, Bazı Şüphe Uyandıran Şirketlerin Peşinde!

Sahte sigortacılık işlemleri son zamanlarda daha fazla kendini göstermeye başladı. Bunun için sgk bu konu hakkında detaylı bir şekilde araştırmalarda bulunmaya başladı. SGK müfettişlerine bu kişileri bulmalarını söyledi ve bu konu hakkında detaylı bir şekilde araştırmalar yapılmaya başlanıldı. Eğer kişilerin sahte sigorta girişleri ispatlanırsa bu primler tamamiyle iptal olacaktır.  İptal edilen bu paralar sgk kasasına verilecektir. Bu kişiler bu ücreti bir daha alamayacaklardır.  Sgk yaptığı son açıklamalarda bu kişilerin ispat edilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirerek bu yapılanlar yasak ve yapılmaması gereken bir durumdur. Bu sebeple bu iş ile uğraşanları en kısa zamanda tespit edeceğiz ve gereken cezayı vereceğiz dediği haberi ulaşıldı. Tespit edildikleri halde verilecek ceza henüz belli olmamakla beraber primler sıfırlanacak ve sgknın kutusuna konulacaktır. Bu primler asla bu kişilere tekrar verilmeyecektir.

Prim Günü Eksik Olanlar, Toplu Para Alma Seçeneğine Yönelebilirler!

Ülkemizde emekli olmak için bir yaş sınırı, hizmet süresinin bitmesi ve primin istenilen yere gelmesi gerekmektedir. Birçok kişinin emekli olmak için yaşı ve hizmet süresi bitmiştir. Fakat prim günü tamamlanmadığı için emekli olamamaktadır. Bu kişilere müjde haber geldi. Bu haber birçok kişiyi mutlu edecek ve birçok kişinin işine yarayacaktır. Sgk yaptığı düzenlemede emeklilik yaşını dolduran ve hizmet süresini tamamlayan fakat pirimi yeteri seviyeye ulaşmayan kişilere prim iadesi tanıyacaktır. Kişi primlerini bu sayede sosyal güvenlik kurumundan toplu bir şekille alma hakkına sahiptir.  Fakat şöyle bir dezavantajı da vardır.  Sosyal güvenlik kurumu ödediği primi kişiler toplu olarak alırlar ise emekli olma hakkı da ortadan kalkmaktadır. Eğer hem emekli olmak hem de paranın toplu yatmasını istiyorsanız o zaman priminde istenilen seviyeye gelmesini beklemek zorunda kalacaksınız.  Prim istenilen seviyeye geldiğinde sosyal güvenlik kurumu primi toplu olarak yatıracak ve emekli olma hakkına da aynı zamanda sahip olmuş olacaksınız.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR