Sigara Yasağı Geldi! 9 İl de Sokakta Sigara İçme Yasağı İlan Edildi? Hangi İllerde Yasaklandı?

Hangi illere sigara yasağı geldi? Yasağa uymayanlara Para Cezası. Sigara koronavirüsü tetikliyor mu?

Sigara Yasağı Geldi! 9 İl de Sokakta Sigara İçme Yasağı İlan Edildi? Hangi İllerde Yasaklandı?
Yayın Tarihi: 16.11.2020 15:00:00

Türkiye'de 24 saatte koronavirüs nedeniyle 81 kişi hayatını kaybetti, toplam can kaybı 10 bin 639. salgınla mücadelede yeni tedbir kararları birbiri ardına geliyor. 
Koronavirüs tedbirleri doğrultusunda sigara yasağı olan iller, pek çok valilik tarafından açıklandı. Sokakta sigara içilmesi suretiyle maskelerin indirilmesinin önüne geçen uygulama, şu an için 9 ilde geçerli. İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından alınan kararlar Emniyet personellerince yönetiliyor.

9 İLDE SOKAKTA SİGARA İÇME YASAĞI. UYMAYANLARA CEZAİ İŞLEM

Koronavirüsle mücadele kapsamında Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Kastamonu, Denizli, Erzincan, Sinop ve Kütahya’dan sonra Muş’ta da açık alanlarda, cadde ve sokaklarda sigara içme yasağı geldi. Tedbirlere uymayanlara idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması kararı verildi.
Muş´ta, yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınına yönelik alınan önlemler kapsamında, cadde, sokak, meydan, park ve bahçe gibi kamunun ortak kullanım alanlarında sigara ve benzeri tütün ürünlerinin içilmesi yasağı kararlaştırıldı. Valilikten yapılan açıklamada, salgının görüldüğü andan itibaren kamu düzeni ve toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin ve salgının, bulaşmanın yayılımını kontrol altında tutma amacıyla İl Hıfzıssıhha Kurulu’nca gerekli kararlar alınarak uygulamaya geçirildiği vurgulandı.


MUŞ VALİSİNDEN AÇIKLAMA GELDİ!

Muş'ta sokakta, park-bahçelerde gezme kültürünün yaygın olduğunu vurgulayan Vali Gündüzöz, "Sigara için vatandaşlarımız, sigara içmeyi bir hak olarak görerek maskeyi indiriyorlar. Bunu engellemeye matuf bir karar. Ana caddelerimizde yoğun insan trafiği var. Geç saatlere kadar vatandaşlarımız geziyorlar. Maske kullanmaya insanlarımız alıştılar; sosyal mesafeye alıştılar ancak arada sigara içen vatandaşlarımız bu kuralları ihlal ediyor. Salgınla mücadele kapsamında bu kararı aldık" dedi.

Esas amacın sigara yasağı koymak olmadığını, virüsün bulaşmasını engellemek olduğunu vurgulayan Vali Gündüzöz, "Aslında vesile kılıyoruz. Farkındalık oluşturmaya yönelik bir karar. Zaten maske takmadığı zaman cezai müeyyide uygulanıyor. Bütün tedbirlerin birbirini destekler nitelikte alınması lazım. Bir yerde açık verdiğiniz zaman bütün tedbirler boşa gidiyor. Sigara içmeyenler açısından bakarak da bu kararı aldık. İl Hıfzısıhha Kurulu'nda hekim arkadaşlarımız da var. Kararımızın hukuki olduğunu ve Bakanlığın genel politikasına da uygun olduğunu değerlendiriyoruz. Sigarayı falan yasaklamıyoruz. Bu kararı, özgürlük alanına müdahale gibi değerlendirmek de yanlış olur. Temiz hava sahası, herkesin kullanımında olan bir alan ve virüsün bulaşma riski var. Amaç, vatandaşın maskesini çıkarmaması. Kamunun ortak kullanımı olan alanlarda vatandaşımız sigara içmeyecek." dedi.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR