Simit Sarayı sahibi bakın kim çıktı! Arda Turan'la ortaklığı ne? Arda nerede?

Simit Sarayı sahibi kim? Şu sıralar Ziraat Bankası'nın satın almayı düşündüğü Simit Sarayı Arda Turan'la bağı ne? Arda Turan neden ortaya çıkmıyor. Başakşehir'in son 4 maçında kadroda bile yer almayan ARda Turan ve Simit Sarayı arasında bağ var mı? Arda Turan yurt dışında Simit Sarayı'na ortak mı?

Simit Sarayı sahibi bakın kim çıktı! Arda Turan'la ortaklığı ne? Arda nerede?
Yayın Tarihi: 19.12.2019 23:07:00

Simit Sarayı sahibi kim? Şu sıralar Ziraat Bankası'nın satın almayı düşündüğü Simit Sarayı Arda Turan'la bağı ne? Arda Turan neden ortaya çıkmıyor. Başakşehir'in son 4 maçında kadroda bile yer almayan ARda Turan ve Simit Sarayı arasında bağ var mı? Arda Turan yurt dışında Simit Sarayı'na ortak mı?

Türkiye'de gündem Simit Sarayı!

Türkiye'de Ziraat Bankası'nın satın almasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan engellemişti. Simit Sarayı bir çok ortağı ve hissedarı olmasına rağmen en çok konuşulan isimlerden biri Arda Turan! Arda Turan yurt dışında Simit Sarayına ortak mı? Başakşehir'de kadroya giremeyen Arda Turan ve Simit Sarayı arasında ortaklık var mı?

Simit Sarayı Arda Turan’ın mı?

Bir dönem Simit Sarayı’nın reklamlarında oynadığı için firmanın Arda Turan’a ait olduğu sanılıyor. Bununla birlikte Arda Turan’ın Simit Sarayına yakınlığı bilinmektedir. Simit Sarayı kendisine ait olduğu sanılan Arda Turan bu konuda Mart 2015 yılında Milliyet gazetesine verdiği bir röportajda sorulan “Simit yemeği sevdiğiniz söylüyorsunuz. Reklamlarında oynadığınız Simit Sarayı’na yatırım planınız var mı? “ sorusuna cevaben “Apo Ağabey (Simit Sarayı İcra Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu) ile çok iyi bir ilişkimiz var. Önümüzdeki günlerde bir kaç ortaklığımız olacak. Yurtdışında Simit Sarayı şubeleri açacağız” şeklinde cevap vermişti. Buradan anlaşılacağı üzere Simit Sarayı Firması Arda’nın değildir diyebiliriz. Tabii röportajdan sonra Simit Sarayı birçok ülkede şubeler açarak atak yaptı. Bu atakta Arda’nın ortaklığa girmesinden kaynaklandığı düşünülebilir.
 
Simit Sarayı’nın sahibi kim?

Genç işadamı Abdullah Kavukcu; 2002 yılında Haluk Okutur ve Mehmet TARAKCI ile birlikte Simit Sarayını kurdu. 2009 yılında yeni bir yatırım olarak Türkiye’de ilk kez otoban Avm projesini gerçekleştirerek Parkshop Avm’yi hizmete açtı.
2012 yılında Simit Sarayı İcra Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Abdullah Kavukcu aynı zamanda Kavukcu Grup Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmekte, şirket bünyesindeki inşaat, gıda, yönetim ve danışmanlık gibi farklı is kollarıyla da faaliyet göstermektedir.

Fast Food rekabetinde Türkiye’nin dünyadaki büyük gücü: Simit Sarayı

Dünyada fast food tüketimi hızla artarken bir taraftan da rekabet de buna bağlı olarak hızlı bir şekilde artmaya devam etmektedir.


Geleneksel Türk lezzetlerini dünya ile buluşturan Simit Sarayı dünyanın 17 ülkesinde göğsümüzü kabartmaya devam ediyor.

Helal sertifikalı simitlerini dünyada yüz binlerce müşterisine sunan milli markamız Simit Sarayı lezzet ağına Dubai’yi de ekledi. ABD’den İngiltere’ye, Hollanda’dan Suudi Arabistan’a dünyanın dört bir yanında açtığı mağazalarıyla yoğun ilgi gören Simit Sarayı, hızla büyüdüğü Orta Doğu pazarındaki gücünü şimdi de Dubai’de açtığı ilk mağazasıyla taçlandırıyor.

Fast food pazarında tüketilen ürünlerin zararları tartışılmaya devam ederken sağlıksız yağların, helallik sorunu bulunması muhtemel etlerin olmadığı saf simitleri tüketiciyle buluşturan Simit Sarayı Dubai’de, şehrin en gözde merkezlerinden City Walk Mall’da açtığı ilk mağaza ile yerini aldı.

Gerek yerel gerek global anlamda markalaşma konusunda Türkçe marka ismi seçimi ile ülkemiz için gurur kaynağı olan Simit Sarayı’nın bulunduğu ülkeler ise şunlar:

Türkiye, ABD, Almanya, Azerbaycan, BAE, Belçika, Rusya, Fas, Hollanda, Irak, İsveç, İngiltere, Kıbrıs, Kuveyt, Mısır, Sırbistan, Suudi Arabistan ve Ürdün.
Bunların yanı sıra çok yakında Avusturya, Katar ve Lübnan’da da Simit Sarayı açılmıştı.

Simit Sarayı Hissederları kimler?

Simit Sarayı Abdullah Kavukçu, Haluk Okutur, Mehmet Tarakçi tarafından kuruldu. Simit, yeni bir iş modeli oluşturarak cafe kültürüne sokan ortaklar dünyanın ilk ve tek simit fabrikasını da kurdu.

Simit Sarayı ise son dönemde İngiltere'de hızlı bir büyüme içine girmişti. Londra'daki 7'nci mağazayı geçtiğimiz ay açan Simit Sarayı'nın başında Yönetim Kurulu Başkanı unvanıyla Abdullah Kavukçu bulunuyor. 2017'de sadece İngiltere'de 7 mağaza açmayı hedefleyen şirketin 250'si Türkiye'de 400 şubesi bulunuyor. 2016'da 100 milyon dolar ihracat gerçekleştiren şirketin 2017 hedefi ise 200 milyon dolara ulaştı.

Ancak Türkiye'de kötü gidişat nedeniyle Ziraat Bankası satın almasıyla gündem olan Simit Sarayı ve sahipleri araştırılıyor. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR