Sirene Luxury Hotel'de Spor ve Sağlıklı Beslenme Programı: Healthy Living Centre

Dreamfit ve Seda Çayhan'ın Sirene Luxury Hotel ile birlikte ortak hazırlamış oldukları Healthy Living Centre programına son günlerde oldukça talep var. Boxer Dergisi olarak bizim de geçtiğimiz günlerde dahil olduğumuz Healthy Living Centre programı deneyimlerimizi sizinle paylaşmak istiyoruz.

Sirene Luxury Hotel'de Spor ve Sağlıklı Beslenme Programı: Healthy Living Centre
Yayın Tarihi: 11.07.2018 15:36:00

Bodrum'un en güzel yerlerinden Yalıkavak'da proje için seçilmiş harika bir otel Sirene Luxury Hotel'de, Healthy Living Centre programına katıldık.

Harika bir otel diye giriş yaptığım Sirene Luxury Hotel'i o kadar çok beğendik ki ekip olarak aldığımız bir kararla bu yazının arasına onu sıkıştırmak yerine, ayrıca bir tanıtım yazısı yazmaya karar verdik. Çünkü personeliyle, konumuyla, odalarıyla ve özellikle SPA'sıyla gerçekten bunu hak eden bir otel.

Daha önce Dreamfit ve Seda Çayhan ekibinden kimseyi tanımıyor olmak nasıl bir ortamla karşılaşacağımız konusunda bize herhangi bir fikir vermemişti açıkçası. 

Otele varır varmaz bizleri kapıda karşılayıp nasıl bir programa ve sisteme dahil edildiğimiz konusunda Dreamfit ekibi ve Seda Çayhan ekibinin sıcak ve samimi yaklaşımları bizi rahatlattı ve memnun etti.

DREAMFIT



Öncelikle Dreamfit ekibinden bahsetmek istiyorum; Gürhan Hoca, Selçuk Hoca ve Erdal Hoca... Her biri alanında uzman. Bize hem Dreamfit'ın bu güne kadar yaptıklarından, başarılarından ve gelecekte yapmak istediklerinden bahsettiler hem de Seda Çayhan ile yapmış oldukları ortak program Healthy Living Centre hakkında detaylıca bilgi verdiler. 

Dreamfit İstanbul Tarabya'da bir spor merkezinde kişiye özel programlarla sağlıklı yaşam ve spor programları uyguluyor. 

SEDA ÇAYHAN



Seda Çayhan ise birçok ünlü ismin beslenme koçluğunu yapıyor. Kendisi bu konuda çok mütevazi. Pek fazla isim söylemek istemiyor. Ancak biz Fikret Orman gibi Ebru Akel gibi kişilerle çalıştığını biliyoruz.  Sadece yapmış olduğu işle ön planda olmak isteyen, çok fazla reklam yapmayan ancak işinde çok başarılı biri.  Kendisi, Dreamfit ekibiyle birlikte Healthy Living Centre programının sağlıklı beslenme programını hazırlıyor.

Ayrıca Seda Çayhan, kendi adıyla kurmuş olduğu Seda Çayhan markasıyla kişiye, özel menüler hazırlıyorlar. Sadece menü listesi vermiyor. Bu menüleri bizzat kişilerin evine ve iş yerine ulaştırıyor. Yani siz Seda Çayhan'a gittiğinizde ölçümleriniz yapılıyor, sabah öğlen ve akşam ara öğünler dahil ne yiyeceğinize Seda Çayhan'ın diyetisyen ekibi karar veriyor.  Bizim program dahilindeki menülerimizi de Seda Çayhan'ın başarılı diyetisyeni Ecem Bulguroğlu hazırladı. 

HEALTHY LIVING CENTRE PROGRAMI DENEYİMLERİMİZ

Bu programa dahil oldum ve birkaç gün içerisinde kaslanıp üçgen vücutlu birine döndüm dersem sanırım kimse bana inanmaz. Zaten bunu ne Dreamfit Hocaları ne de Seda Çayhan ekibi vaad ediyor. Burada vaad edilen şey tam olarak hayatımızın kalan kısmını nasıl sağlıklı bir şekilde geçirebiliriz?

Burası benim için gerçekten hayatımda önemli kıvılcımlardan birisi oldu. Program benim için amacına ulaştı diyebilirim. İşte sadece 1 gün içerisinde yaşadıklarımız :))

Programın 1 Günü:

08:00 - Yağ ve Kas Ölçümü

Öncelikle sabah erkenden 08:00'da yağ ve kas ölçümü ile güne başladık. Yani çok harika bir başlangıç olmadı diyebilirim:) Çünkü masa başı çalışan bir kişi olarak o kadar da harika değerlere sahip olmadığımı biliyorum :) Tabiki bu kağıt üzerinde tastiklendi ve elime verildi. Ölçüm yapanlara çok teşekkür ederim !!! :)))

08:30 - 09:00 Yürüyüş

Ölçümden sonra aslında kahvaltıyı nasıl huzurlu yaparım. Az mı yesem çok mu yesem gibi planlar yaparken güne sabah yürüyüşüyle başlayacağımızı öğrendim. Çimen ve çiçek kokularının deniz kokusuyla birleştiği Sirene Luxury Otel ve çevresinde yarım saat kadar yürüdük. Yürüyüş sırasında ilginç ve güzel diyaloglara şahitlik ettim.

09:00 - 09:30 Spor

Aslında yürüşten sonra yine kahvaltı alanına doğru giden ayaklarımızın yönünü Dreamfit'in değerli hocası Erdal Hoca değiştirdi. Önce bize kısa bir konuşma yapan Erdal Hoca, gerçekte spor salonunda sürekli yaptığımız hareketleri bize en doğru şekilde nasıl yapacağımız konusunda doğru ve net bilgiler verdi. Bununla birlikte tabiki hareketleri yapma ve yorulma katsayımız daha da arttı :) Çünkü bir hareketin amacı takdir edersiniz ki kasları çalıştırmak. Bu sebeple hareketi ne kadar doğru yaparsak aslında doğru kasları o kadar iyi çalıştırırız. Bu sebeple de o kadar güç harcar ve büyük ihtimalle o kadar yoruluruz :) Erdal Hoca'yı sanırım iyi dinlemişim :)

09:30 - 10:00 Kahvaltı

Spor bitiminde hemen kahvaltıya geçtik. Sabah güne başlamadan yarım saat spor ve yarım saat yürüyüşün ardından baya acıkmıştım. Kahvaltıda aslında açık söylemek gerekirse konaklama yaptığım hiçbir otelde yemediğim kadar hafif ve sağlıklı bir kahvaltı yaptım. Aslında zorunlu kaldım :) 

Seda Çayhan'ın diyetisyeni Ecem Bulguroğlu bizi gerçekten sağlıklı beslenmeye zorladı. Çünkü bize özel yapılmış bir alanda sadece programa dahil olanların yemesi gereken yiyecekler ve içecekler mevcuttu. Tahmin ediyorum ki şeker, yağ, un, tuz neredeyse yoktu :) Ancak amacımız sağlıklı beslenme programıysa bunlara uyacaktık. İlk andan pes etmek yoktu. Bu sebeple hafif bir kahvaltıyla güne başladık.

10:00 - 11:00 Otel Gezisi

Kahvaltıdan sonra Sirene Luxury Hotel'in SPA'sını gezdik. Gerçekten işte tam da bu anda bu otel için ayrı bir parantez açılması gerektiğine karar verdik. SPA'sı o kadar özenle hazırlanmış, o kadar fazla ayrıntı vardı ki gerçekten övgüyü sonuna kadar hak ediyor. Zaten otel yetkililerinden Mustafa Özbey Bey'e sorduğumuzda, buranın SPA'sının neden bu kadar güzel olduğu konusuyla ilgili, gerçekten çok değer verdiklerini ve yatırım yaptıklarını, Avrupa'dan birçok ödül aldıklarını dile getirdiler. 

11:00 - 11:30 Ara Öğün

Otelin SPA alanını gezdikten sonra hafif birşeyler atıştırdık ki iyi ki atıştırmışız. Çünkü birazdan sağlam bir spor varmış :)

12:00 - 13:00 Fonksiyonel Antreman



Meğer biz ara öğünü yesek mi yemesek mi diye düşünürken Sirene Luxury Hotel'in spor salonunda bizi Dreamfit hocalarımız Selçuk Hoca, Gürhan Hoca ve Erdal Hoca güzel sürprizleriyle bekliyormuş. Burada hazırladıkları 10 farklı istasyon alanına hepimizi hiç mola vermeden teker teker sokarak bizi biranda sporcu psikolojisine soktular. Herşeyi o kadar ayarında ve dozunda ayarlıyorlar ki hepimizin sanki gücünü daha önceden bilip, programın tarzını ve gücünü buna göre planlamış gibiydiler. Yorulduk mu? Evet tabii ki. Öldük bittik mi? Hayır tabii ki :))

13:00 - 14:00 Öğle Yemeği

Biraz yorulduktan sonra güzel bir öğle yemeği bizi bekliyor diye düşündük. Tabiki burada yine Ecem Hanım'ın bize güzel bir menü sürprizi vardı. Malum bizler spordan sonra çok acıkır ve herşeyi yemek isteriz. Ancak asıl olay burada başlıyor. Sağlıklı ve fit bir vücut için aslında öncelik beslenme. Bu sebeple bu programda Seda Çayhan ve ekibi çok önemli bir role sahip. Hepimizi hem ayakta güçlü ve dinç tutacak hem de kilo verdirmeyi hedefleyen beslenme programları hazırlıyorlar.


14:00 - 17:00 Ara - (Deniz Molası)



Bu boşlukta Sirene Luxury Hotel'in denizinin tadına bakıyoruz :) Aslında söylemiş olduğum gibi otel için ayrı bir yazı hazırlayacağım. Ancak denizinden bahsetmek gerekirse otelin kendine ait bir koyu var. Yani alanın büyüklüğünü, huzuru ve özgürlüğü düşünün. Ben denizin tadını doyasıya çıkardım. Hafif hareketli, hafif serin, gerçekten temiz ve masmavi bir denize sahip. Daha ne olsun ki...


17:00 - 18:00 Workshop

Workshop'ta yine Sirene Luxury Hotel'in bir villasında bizim için hazırlanmış bir yerde sağlıklı beslenme ile ilgili çok lezzetli yiyecekler hazırladık. Ancak tabiki konsept gereği hazırladığımız bu yiyeceklerin sadece tadına bakabildik. Tamamını yiyemedik. O kadar lezzetli duruyorlardı ki keşke çaktırmadan bir kaç tane yeseydim diye düşündüm sonradan :))

20:00 - 21:00 Akşam Yemeği

Huzurlu bir gün geçirdiğimiz için mi, güne spor yaparak başladığımız için mi, sağlıklı beslendiğimiz için mi yoksa harika bir yerde akşam yemeği yiyeceğimiz için mi bilmiyorum ama içimde günün sonunda bir mutluluk oldu. Hele akşam yemeği menüsünü görünce içim ayrı bir huzurla doldu. Çünkü akşam yemeğinde Seda Çayhan'ın menüsünde et vardı. Gün içerisinde yemiş olduğumuz çok fazla alışkın olmadığımız sağlıklı besinlerden sonra açıkçası ızgara et nasıl iyi geldi anlatamam. Yemek sonrası çay da cabası...

23:00 - 01-00 Odada Yiyecek Arayışı (Korku Filmi)



Tahmin ediyorum ki program dahilinde olan herkesin yapmış olduğu birşey bu. Herşey bitip odaya çıktıktan sonra biranda kurt gibi acıktım. Buzdolabına, çekmecelere her yere baktım. Seda Çayhan'ın bize bırakmış olduğu küçük bir kuruyemiş sürprizinden başka yiyecek birşey bulamadım. Sonra programa dahil olan ekiple kurmuş olduğumuz WhatsApp grubundaki yazışmaları okuyunca herkesin benim durumumda olduğunu ve odada yiyecek aradığını fark ettim. Aslında bu da programın ne kadar etkili olduğunun bir göstergesi. Gece oldukça aç yattım. Hatta neredeyse yağlarımın eridiğini hissettim :)

Healthy Living Centre Programı Sonunda...



Healthy Living Centre programının bana kazandırdığı en büyük şey sağlıklı yaşamanın biraz emek istediği... Evet biraz emekten sonra da gerçekten o kadar zor ve imkansız olmadığı...

Azıcık direnirsek, gerçekten birkaç gün sonra sağlıklı beslenmeye alışıyoruz. İstediğimiz zaman istediğimiz şeyleri yiyebiliriz ama ölçüsünde ve ayarında.

Healthy Living Centre programına imkanı olan herkesin katılmasını ve deneyimlemesini tavsiye ederim.

İmkanınız varsa gelin buraya harika bir otelde güzel bir tatil yapın. Eşinizle, arkadaşınızla, sevgilinizle romantik dakikalar geçirin, sağlıklı beslenin, sporunuzu yapın belki kısa süreli yapacağınız bu program hayatınızın kalan kısmı için yapacağınız en büyük yatırım olabilir. 

"Hayat her şeye rağmen yaşamaya değer" bunu unutmayın...

HEALTHY LIVING CENTER PROGRAMLARI

Kilo Kontrol Programı

Sağlıklı beslenme her yaştaki bireyler için önemlidir. Sağlıklı bir şekilde kilo kaybı sağlanması; beynin, kalbin ve diğer organların fonksiyonlarını yerine getirebilmesi, bireyin kendini iyi hissetmesi, vücudun sağlıklı ve güçlü olması için gereklidir.

Bu programda ekibimiz kişiye özel olarak bütüncül bir yaklaşım içerisinde hızlı kilo kaybı ve toksinlerden arındırmayı hedeflemektedir. Vitamin, mineral ve lif içeriği yüksek olan program aynı zamanda yağ yakımını hızlandırmak ve kas kütlesini arttırmak için çeşitli fiziksel aktivitelerle desteklenmektedir. Hoş vakit geçirebileceğiniz uygulamalı fit yemek tarifleri, workshopları ve bilgilendirici film gösterimleri ile eğlenceli ve fit bir program sizleri bekliyor. 

Beden, ruh ve zihin bütünlüğünün sağlandığı, alanında uzman kişiler tarafından hazırlanmış kişiye özel diyet ve spor programlarımız sizleri bekliyor.

08.00: Uyanma ve alkali su-ödem çayı
08.30: Sağlık yürüyüşü (orta şiddetli kardiyovasküler kapasiteyi arttırıcı yürüyüşler)
09.30: Hahvaltı
11.00: Ara öğün
12.00: Fonksiyonel egzersiz
13.00: Öğle yemeği
15.00: 30 dakikalık circle-training
16.00: Ara öğün
17.30: Workshop/sinema/seminer
19.00: Akşam yemeği
20.30: Gece ara öğünü
21.00: Pilates/yoga/yüz yogası
22.00: Uyku

Düğün Öncesi Sağlık

Program düğün öncesi yaşanılan stresten uzaklaşıp hızlıca kilo verme ve arınmayı hedeflemektedir. Çiftlere özel olarak hazırlanan programımız rahatlatıcı fiziksel aktiviteler, oksidasyonu azaltıcı besinler ve toksinleri atmaya yardımcı ara öğünler içermektedir.

Çiftlerin hoş vakit geçirebileceği uygulamalı fit yemek tarif workshopları, film gösterimleri ile rahatlatıcı düğüne hazırlık programı sizleri bekliyor.

Güçlendirici Sağlık Programı

Güçlendirici sağlık programı kişinin vücut analizi ve kompozisyonuna uygun bir şekilde kişiye özel olarak hazırlanmış yoğun fonksiyonel fiziksel aktivite içeren spor ağırlıklı bir programdır.

Program dengeli ve kaliteli beslenerek kas kütlenizi arttırırken aynı zamanda yağ oranını azaltmayı ve bazal metabolizmayı hızlandırmayı hedeflemektedir. Öğünler protein ağırlıklı olup bireyin fiziksel aktivitesine uygun bir şekilde ayarlanmaktadır.

Ketojenik Beslenme

Ketojenik diyet; yüksek yağ, yeterli protein ve düşük karbonhidratlı bir diyettir. Bitkisel yağların yüksek oranda bulunduğu ketojenik beslenme tarzında asıl amaç, vücudun enerji olarak karbonhidratları kullanması yerine yağlardan kullanılmasını sağlayarak, keton üretimi ile kilo kaybının yağ kütlesinden olmasını sağlamaktır.

Ketojenik beslenme epilepsi, alzhemir gibi nörolojik hastalıkların tedavisinde kullanılırken aynı zamanda sağlıklı kilo kaybı, kalp damar sağlığının korunması, kas kütlesinin korunması, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve kanserden korunmada oldukça etkilidir.

Arınma Programı (Detoks)

Arınma programı günlük hayatta yaşanılan stres ve koşuşturmadan uzaklaştırıp, sizlere dinlendirici, arındırıcı, yenileyici ve canlandırıcı bir program sunmaktadır. 

Kişiye özel olarak ayarlanmış detoks ve alkali besinlerin yoğunlukta bulunduğu program aynı zamanda yoga, pilates, meditasyon gibi rahatlatıcı fiziksel aktivitelerle desteklenmektedir. Ruhunuzun ve bedeninizin toksinlerden arınmasına yardımcı olurken aynı zamanda kilo kaybını da hedefler.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR