SlenderMan'in Ortaya Çıkışı Ve Görüldüğü Çizgi Filmler

Bir zamanın fenomeni olan SlenderMan'i bilmeyenimiz yoktur. Uzun elleri, boş suratı ve takım elbisesi. İnsanları birazcık ürkütse de araştırmayı seviyoruz. SlenderMan ortaya çıkış hikayesine ve animasyon filmlerinde göründüğü yerlere birlikte bakalım.

SlenderMan'in Ortaya Çıkışı Ve Görüldüğü Çizgi Filmler
Yayın Tarihi: 6.11.2018 11:31:00

Slenderman adlı yaratık, hayatımıza ABD'nin Wisconsin eyaletinde yaşayan 12 yaşındaki bir kızın öldürülmesiyle girdi. Payton Leutner, 31 Mayıs 2014 tarihinde iki arkadaşı tarafından 19 yerinden bıçalanarak öldürüldü.



Cinayeti işleyen çocuklar Morgan Geyser ve Anissa Weier, sorguda işledikleri cinayeti kabul ettiler ve bu olayı aylardır planladıklarını söylediler. Sebepleri ise : SlenderMan'ı mutlu etmek!

SlenderMan, eski inanışlara dayanan bir olay değildir. 2009 yılında internete koyulan bir resim ile insanların kafasını karıştırdı. Fotoğrafı internete yükleyen ise Eric Knudsen isimli bir genç. Eric; uzun boylu, ince ve yüzü olmayan bu figürü çocukların oynadıkları bir fotoğraf ile paylaştı.



Bu paylaşımlardan sonra SlenderMan konsepti dünyaya yayıldı. Yüzsüz, uzun kollarla tasvir edilen SlenderMan, koyu renkli takım elbise giymekte. Genellikle ormanlık alanda saklanıyor ve kurbanı olarak seçtiği çocukları şekil değiştirerek ve ışınlanarak ele geçiriyor. SlenderMan karakterinin bir gerçekliği olmasının yanın sıra arkaplanda kendine ait bir hikaye barındırmıyor.



Çizgi Filmlerde SlenderMan esintileri; Artık kimse çizgi filmlere masum gözlerle bakamıyor. Aralara gizledikleri bilinç altı mesajların artık  herkes farkında, hal böyle olunca bu tür gizlemeleri bulmak o kadaar da zor değil. Her zaman olduğu gibi aralara saklanmış olan SlenderMan'ı çizgi filmlerde bulalım.




Frozen:  Disney Dünyasının en başarılı animasyon filmlerinden biri olarak sayılan Frozen,  bizlere birkaç saniyede olsa SlenderMan görüntüsünü gösteriyor. Bunların ne derece de doğru olduğuna emin olamasak da görüntüler bunlar.



 İlk resimde ağaçların arasına saklanmış olanları izleyen bir SlenderMan figürü görmekteyiz. Ne demiştik SlenderMan ormandda saklanır ve kurbanlarını seçer. İkinci resimde yeşil elbiseli kadının yanında ki adamın SlenderMan olduğunu düşünenler var. Diğer adamlara göre biraz fazla koyu giyinmiş olduğu için onun SlenderMan olduğunu düşünmüşler.

Gumball'un Muhteşem Dünyası: Gumball'ın babasının olduğu bir sahnede görülen SlenderMan, ortaya çıktığı sahnede karmaşaya sebep oluyor. Sadece 1 saniye gözüken sahnede, cansız mankenler takım elbiseli olarak karşımmıza çıkıyor. 1sn sonra mankenler kadın haline geliyor.



Esrarengiz Kasaba: Tamamiyle bilinç altı mesajları ile dolu olan bu çizgi filmde de SlenderMan görmek şaşırtıcı değil. SlenderMan figürünü en net gördüğümüz yerlerden biri.
,


Sünger Bob: Patrick yolda yürürken bulduğu kağıtta SlenderMan resmini görüyor ve yanlarında yazan hayır yazısını. 

Bu onu oldukça korkutuyor ve aynı anda kağıdı indirdikten sonra karşısında beliren SlenderManla neye uğradığını şaşırıyor.



 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR