Snapchat'in Güncellemeyle Gelen Yenilenmiş Tasarımına Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Hikaye paylaşımı dediğimiz internet olayının atası olarak görünen Snapchat tasarım yeniliğine gitti ancak kullanıcılarının yoğun tepkisiyle karşılaştı.

Snapchat'in Güncellemeyle Gelen Yenilenmiş Tasarımına Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor
Yayın Tarihi: 17.02.2018 21:51:00

Bir dönem hikaye özelliği ile yeni bir çığır açmış uygulamalardan birisi olan Snapchat kısa sürede milyonlarca kullanıcıya ulaşmıştı. Hikaye özelliği dışında fotoğraf ve video filtrelemeleri emoji özellikleri gibi yenilikleriyle kullanıcıların sürekli dikkatini çekmeyi başarmış Snapchat, Google Play ve Apple Store'da her zaman en çok indirilen uygulamalardan birisi olmuştu.

Döneme damgasını vuran hikaye özelliğini hem Instagram, hem Facebook hem de WhatsApp kullanmaya başlayınca Snapchat'a olan ilgi git gide azaldı. Bu kötü gidişatı değiştirmek isteyen Snapchat yazılım ekibi de köklü bir değişikliğe gidip tasarımı değiştirdi.

TASARIM DEĞİŞİKLİĞİ İLGİ GÖRMEDİ

Snapchat'in yapmış olduğu bu tasarım değişliği kullanıcılar tarafından ters tepti. Snapchat yeni yapmış olduğu güncellemeyle birlikte, "medya içeriğini" diğer arayüz değişiklikleriyle birlikte "arkadaşlar" dan ayırmaya odaklanmıştı. Bununla birlikte yapılan bir dizi değişiklik kullanıcılar tarafından kötü ve kullanışsız bulundu.


İMZA KAMPANYALARI BAŞLATILDI

Bazı kullanıcılar imza kampanyalı protestolar başlattı. Bu protestolarda yaklaşık olarak 800.000'in üzerinde imza toplandı. Kullanıcılar yapmış olduğu yorumlarda, Snapchat'in bu tasarım değişikliğini geri çekmesini istiyor.

EĞER TASARIM DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMAZSA?

Bazı Snapchat kullanıcıları eğer kısa sürede tasarım değişikliği yapılmazsa Snapchat uygulamalarını sonsuza dek mobil cihazlarından kaldıracakları konusunda Snapchat'i mesaj yağmuruna tuttu.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR