Son Dakika! Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı? Seyahat Kısıtlaması Gelecek Mi?

İçişleri Bakanlığının ek genelgesi ile 65 yaş üstü vatandaşların 10.00-16.00 saatleri dışında sokağa çıkmasının yasaklanmasının ardından hafta sonu sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı merak edilmeye başlandı.

Son Dakika! Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı? Seyahat Kısıtlaması Gelecek Mi?
Yayın Tarihi: 14.11.2020 12:00:00

İçişleri Bakanlığının ek genelgesi ile 65 yaş üstü vatandaşların 10.00-16.00 saatleri dışında sokağa çıkmasının yasaklanmasının ardından hafta sonu sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı merak edilmeye başlandı.

Ülkemizde Koronavirüs salgının ikinci dalgası yaşanıyor. Vaka sayılarının her geçen gün arttığı bugünlerde devlet tarafından bir dizi önlemler alınıyor. Bu önlemler kapsamında;

KORONAVİRÜSE KARŞI ALINAN BAZI TEDBİRLER

4 Kasım’da paket servis hariç olmak üzere, lokanta, restoran, hastane ile berber, kuaför, nikah, düğün salonu, yüzme havuzu, hamam, kaplıca, sauna, internet cafe, halı saha, tiyatro, sinema, konser salonu ve benzeri tüm iş yerlerinde hizmetlerin saat 22.00'de sona erdirilmesi kararı alınmıştı.

5 Kasım’da alınan kararla koronavirüs denetimlerinin 81 il ve 922 ilçede bizzat valiler ve kaymakamların başkanlığında oluşturulacak ekiplerce yapılacağı bildirildi.


10 Kasım’da İstanbul ve Ankara’da 65 yaş üstü vatandaşların 10.00-16.00 saatleri dışında sokağa çıkmasını yasaklandı.

12 Kasım’da tüm illerde vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu/bulanabileceği cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar), ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda/bölgelerde sigara içme yasağı getirildi. Aynı genelgede; daha önce İstanbul ve Ankara’da yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlara getirilen 10.00-16.00 saatleri dışında sokağa çıkma yasağının tüm illerde uygulanması kararı alındı.

Alınan bu önlemler doğrultusunda bu hafta sonu sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ancak yetkililer tarafından şuana kadar hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacağı ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLE İLGİLİ YAPILAN AÇIKLAMALAR

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, geçen ay Reuters kaynaklı 'Türkiye'de sokağa çıkma yasakları gelebilir' haberi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün Reuters kaynaklı 'Türkiye'de sokağa çıkma yasakları gelebilir' haberi tamamen asılsızdır. Daha önce de söylediğimiz gibi sahte genelgelere, isimsiz kaynaklara ve manipülatif haberlere itibar edilmemelidir.” ifadelerini kullanmıştı.
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da geçtiğimiz günlerde CNN TÜRK'te katıldığı 5N1K'da programında konuyla ilgili, ‘Türkiye için herhangi bir sokağa çıkma kısıtlaması düşünmüyoruz. Bu artışın olmaması için vatandaşların özellikle maske noktasında hassasiyet göstermesi lazım. Maskenin bütün üst solunum yolu viral enfeksiyonu önleyen özellikleri var. Vatandaşlarımız ne kadar hassasiyet gösterirse o kadar başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmamalı’ şeklinde konuşmuştu.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR