Son Dakika... Ümraniye'de Canlı Bomba Paniği

İstanbul Ümraniye’de şehirlerarası otobüste canlı bomba paniği yaşandı. Otobüs durdurularak şüpheli şahıs polisler tarafından yakalandı. Panik yaşayan yolcular o anı anlattı...

Son Dakika... Ümraniye'de Canlı Bomba Paniği
Yayın Tarihi: 19.11.2020 10:00:00

 İstanbul Ümraniye'de şehirlerarası otobüs terminalinde canlı bomba paniği yaşandı. Otobüste kasklı bir kişinin oturduğunu gören yolcular, durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. Ekipler kısa sürede olay yerine geldi. Şüpheli polis tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

OTOBÜSTE CANLI BOMBA KORKUSU

İstanbul Alibeyköy'den Afyonkarahisar'a gitmek üzere şehirlerarası otobüsüne motosiklet kaskıyla binen şahıs, şüpheli davranışlarıyla yolcuların dikkatini çekti. Kafasında motosiklet kaskı, üzerinde metal eşya ve kabloların olduğu görülen şüpheli otobüste panik oluşturdu. Yolcuların ihbarı üzerine polis ekipleri otobüsü durdurarak şahsı etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Tedbir amaçlı çağrılan bomba imha ekibi canlı bomba düzeneğinin olmadığını belirledi. Ekipler şüphelinin yakınlarına ulaştı ve kendisinin akli dengesinin yerinde olmadığı ortaya çıktı. Üzeri aranan şüpheli gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Olay esnasında otobüste yolculuktuk yapan Süleyman Çiçek; "Şahsın şüpheli davranışları sonucu polise ihbar ettiler. Polis ekipleri müdahale ederek aşağı indirdi. Yere yatırarak etkisiz hale getirdikten sonra gözaltına alındı. Bizde otobüste bu noktada durduk. Allah'a çok şükür bir şey olmadı" dedi. 


Afyonkarahisar'a giden bir yolcu ise; "Kafasında motor kaskı, önü kapalı, kafasında radyo telsiz gibi bir şeyler var. Burada durduk, sonra polis geldi. Silahı adamın kafasına dayadı. Aşağı aldılar adamı, yere yatırdılar" diye konuştu.

KAYMAKAMLIK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan olaya ilişkin Ümraniye Kaymakamlığı'ndan yazılı açıklama geldi: "Bugün saat 20.00 sıralarında, Alo 155 hattına yapılan bir ihbarda; ilçemiz Şerifali Mahallesindeki terminalde bulunan otobüsteki yolculardan birinin canlı bomba olabileceği bildirilmiştir. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan araştırmada; ihbar edilen şahsın Afyonkarahisar -1980 doğumlu (Z.Y.) olduğu tespit edilmiştir.

Şahısla yapılan görüşmede bilincinin yerinde olmadığı, kaskı neden taktığına dair açıklama yapamadığı, ailesinden alınan bilgilere göre şahsın akli dengesinin yerinde olmadığı ve kafasına sürekli kask takarak dolaştığı anlaşılmıştır. Herhangi bir suç kaydı tespit edilemeyen şahsın, memleketine gitmek üzere yolcu otobüsüne bindiği ve ihbarın asılsız olduğu tespit edilmiştir." 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR