Son Yıllarda Artan Şiddetin Nedeni: Hayvanlara İşkence

Neredeyse her gün gördüğümüz eğlence olarak sokak hayvanlarına işkence eden şahısların görüntüsü toplumda normalleşen cinayet, taciz ve şiddetin nedeni.

Son Yıllarda Artan Şiddetin Nedeni: Hayvanlara İşkence
Yayın Tarihi: 15.08.2017 12:28:00

Son yıllarda artan taciz, tecavüz, şiddet ve cinayet vakalarının habercisi aslında ardı ardına gördüğümüz sokak hayvanlarına yapılan izlemeye dahi dayanamadığımız işkence görüntüleri.

Kanunda suç değil kabahat olarak yer alan hayvanlara işkence toplumdaki artan canileşmenin habercisi. Hayvanlara eğlencesine yapılan bu tehlikeli psikolojik  rahatsızlık göstergesi zulmler kabahatlar kanunda olduğundan şahıslar sadece ufak bir para cezası ödeyerek serbest kalıyor.

Eğlencesine üzerine araba sürülerek ezilen, ayakları bağlanıp çeşitli işkencelerden geçip daha sonra denize atılan, tecavüz edilen, şu an yazamadığımız türlü akıl almaz şiddetlerden geçen sokak hayvanlarına yapılan bu psikolojik bozukluk göstergesi zulmler kabahatlar kanunda yer alıyor. Böylelikle bu şahıslar daha sonra aynı eğilimleri insanlara özelliklede çocuklara uyguluyor. 


Geçtiğimiz aylarda sokakta bisiklete binen bir kız çocuğuna bir adam sakince gelerek yerden aldığı kaldırım taşıyla kafasına vurup kaçmıştı. Bu anlamsız psikolojik rahatsızlık eğilimler hayvanalra yapılan eğlence işkencelerinin suç olarak görülmemesi ve normalleştirilmesi sonucu gelen özgüven davranışı.

Yapılan araştırmalara göre de cinayet, şiddet ve tecavüz zanlılarının hepsinde daha önce kedi köpek gibi sokak hayvanlarına yönelik işkence ve cinayet işledikleri belirtildi.

 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR