Sosyal Medya Bağımlılık Yaptı

Gittikçe artan sosyal medya ve internet kullanımı nedeniyle psikolojisi bozulan tüketicilerin yüzde 43'ü kendilerini bağımlı olarak tanımlıyor.

Sosyal Medya Bağımlılık Yaptı
Yayın Tarihi: 29.11.2017 11:54:00

Sosyal medyanın getirdiği avantajların yanı sıra dezavantajları da dikkat çekici hale gelmeye başladı. Bilinçsiz internet kullanımı yüzünden, gelişmeleri kaçırma korkusu, sosyal çekilme gibi psikolojik rahatsızlıklar zirve yaparken, Türkiye'deki gençlerin internet kullanım oranı yüzde 90'lara ulaştı.

We Are Social ve Hootsuite tarafından yayınlanan Digital in 2017 Global Overview raporuna göre; dünyanın yarısından fazlası artık en az 1 adet akıllı telefon kullanırken, dünya nüfusunun neredeyse üçte ikisi en az bir cep telefonu sahibi. Dünya genelinde web trafiğinin yarısından fazlasının artık cep telefonundan geldiği bildirilen raporda, Türkiye'ye ilişkin veriler de yer alıyor.

Yılın başında yayımlanan rapora göre, Türkiye'de nüfusun yüzde 60'ı internete bağlanıyor. Türkiye'deki mobil kullanıcı sayısı 71 milyonken, sosyal medyaya mobilden bağlanan kullanıcı sayısı ise 42 milyon olarak açıklandı. Kullanıcılar gün içerisinde ortalama 7 saatini bilgisayar karşısında, 3 saatini telefon üzerinden internete bağlanarak ve 3 saatini sosyal medya platformlarında geçiriyor. 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR