Stres Çarkına İlgi Azaldı

Bir dönem 150 TL'ye satılan stres çarkının fiyatı 5 liraya kadar düştü

Stres Çarkına İlgi Azaldı
Yayın Tarihi: 21.09.2017 11:38:00

Bir dönem 150 TL'ye satılan ürünün fiyatı 5 liraya kadar düştü. Ürünün sağlığa zararlı olduğu yönündeki iddialar da satışları etkiledi.

Tüm dünyada ve Türkiye’de bir dönem adeta peynir ekmek gibi satan stres çarklarına artık ilgi azaldı. Sözcü'nün haberine göre ürünü satanlar bu ilginin azalma nedeni olarak oyuncağın, çocukların dikkatini dağıttığı yönünde iddialarla gündeme gelmesini gösteriyor. Bir dönem 100 TL ile 150 TL arasında satılan stres çarkları şimdilerde 2 TL ile 5 TL arasında satılıyor. Ancak vatandaş bu kadar ucuzlamış olmasına rağmen yüzüne bile bakmıyor. Popülerliğini koruduğu dönemde mağazalarda yok satan bu oyuncak şimdilerde esnafın elinde patladı. Eminönü’nde bu oyuncağı satan esnaflar  “Bu oyuncaklar elimizde kaldı. Satamıyoruz’ dedi.

AİLELER OYUNCAĞI YASAKLADI

Birçok ülkede neredeyse yok satan bu oyuncağın bazı ülkelerde kullanımı yasaklanmasıyla birlikte aileler de bu oyuncağı çocuklarının elinden aldı. Stres çarklarının çocukların dikkatini dağıttığı gerekçesiyle kullanımına izin verilmemesi Türkiye’deki satışları olumsuz yönde etkiledi. Mallar oyuncağı stok yapan Eminönü esnafının elinde kaldı.

 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR