Super Bowl'da Philadelphia Eagles Tarih Yazdı

Amerikan Futbolu Ligi’nde bu yıl 52.’si düzenlenen Super Bowl final maçında Philadelphia Eagles, geçen yılın şampiyonunu New England Patriots’u yenerek tarihindeki ilk Super Bowl kupasını kazandı.

Super Bowl'da Philadelphia Eagles Tarih Yazdı
Yayın Tarihi: 5.02.2018 10:27:00

NFL final müsabakasında ilk yarıyı 22-12 önde kapatan Philadelphia Eagles, maçı 41-33 kazanarak, 2018 Super Bowl şampiyonluğuna ulaştı. Minnesota eyaletinin Minneapolis kentindeki U.S. Bank Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Philadelphia Eagles'ın quarterbacki Nick Foles maçın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Twitter'da tarihinde ilk kez Super Bowl şampiyonu olan Philadelphia Eagles'ın simgesi "kartal" emojisi maç sonu ABD'de trend topic oldu.

JUSTİN TİMBERLAKE PERFORANSINI PRİNCE'E ADADI




Maçın devre arasında sahneye çıkan Justin Timberlake 2016’da Minnesota’daki evinde ölü bulunan dünyaca ünlü şarkıcı Prince’e adadığı şarkısını seslendirdi.

Performansı sırasında, Prince’in göğe doğru yükselen görüntüsü sahanın ortasında düşerek görsel bir şölen yaşandı.

Timberlake’in performansını sergilediği devre arası bölüme Pepsi sponsor olurken, firma, küresel “Pepsi Generations” kampanyasını da başlatmış oldu.

Geçtiğimiz yıl 170 milyon kişinin izlediği spor organizasyonu Super Bowl'u bu yıl yaklaşık 185 milyon kişi izledi. Her yıl ABD'de en çok izlenen televizyon programı olma özelliğini elinde bulunduran Super Bowl, sayesinde yapılan harcamalar ABD ekonomisine 14 milyar dolarlık katkı yapıyor. Maç sırasında yayınlanan  30 saniyelik bir reklam filminin gösterim maliyeti 7,7 milyon dolar olarak gerçekleşti. 






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR