Süper lig maçlar S sport’ta mı yayınlanacak ücretsiz mi olacak

Bein Sports'un süper lig yayın ihalesini feshedeceği iddiaları gündeme bomba gibi düşmüşken, 2019-2020 sezonu Süper Lig maçları hangi kanalda yayınlanacak? S Sports da ücretsiz olarak mı yayınlanacak? Sorusu araştırılmaya başlandı.

Süper lig maçlar S sport’ta mı yayınlanacak ücretsiz mi olacak
Yayın Tarihi: 9.07.2019 12:58:00

Dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren Katar merkezli Bein Group, Türkiye'de de geçtiğimiz dönemde Spor Toto Süper Lig'in 5 yıllık yayın ihalesini yıllık tam 600 milyon dolara almıştı. Ancak son dönemde yaşanan abonelik iptalleri ve ekonomik dalgalanmalar nedeniyle zarar ettiği söylenen Bein Sports'un Türkiye'den ve Süper Lig'den çekileceği iddia ediliyordu! 

TFF ile Bein Sports arasında imzalanan sözleşmede 180 milyon dolar fesih tazminatı ile sözleşmenin sona erdirilebileceği aktarılırken, Bein Sports'un bu bedeli ödemeye kararlı olduğu ve daha fazla zarar etmemek için, 180 milyon dolarlık fesih işlemini gerçekleştireceği aktarılıyor. Peki Bein Sports'un Süper Lig'den çekilmesinin ardından 2019-2020 sezonu Süper Lig maçları hangi kanalda yayınlanacak, ücretsiz bedava mı olacak?

BEİN SPORTS ÇEKİLİRSE SÜPER LİG MAÇLARI S SPORTS'TA MI YAYINLANACAK?


Bein Sports'un Süper Lig'den çekileceği iddiaları gündemdeyken, Süper Lig'in yeni yayıncısı merak edilmeye başlandı. Futbol severler, şimdiden 2019-2020 sezonu Futbol maçları hangi kanalda yayınlanacak? Süper Lig bedava izlenebilecek mi? Sorularının yanıtını araştırmaya başladı.

Bein Sports, reklam ve sponsor gelirlerinin yanı sıra abonelik gelirlerinden de büyük bir kazanç elde ediyordu. Ancak son dönemde kısa süre içinde, yaklaşık 400 bine yakın aboneliğin iptal ettirildiği tahmin ediliyor. Bu iptallerden sonra Bein Sports'un zarar etmeye başladığı, Türkiye'deki mevcut kur ve ekonomik dalgalanmaların da Bein Sports'u zora soktuğu ifad eediliyor. 

Bein Sports'un Süper Lig'den çekilmesinin ardından Süper Lig'in yeni yayın hakkı sahibi kim olacak? Şuan için S Sport ve Tivibu isimleri geçiyor. 2019-2020 sezonu Süper Lig maçlarının yeni yayın hakkı sahibi, TFF ile Bein Medya Grup arasındaki fesihten sonra belli olacak. Ancak maçların ücretli mi ücretsiz mi yayınlanacağı henüz netlik kazanmadı.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR