Taşeron İşçilerin Beklediği Müjdeli Haber Geldi

Taşeron işçilerle ilgili önemli gelişme! Taşerondan kadroya geçen ve halen taşeronda yer alan çalışanlar için önemli bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'e iletilen şikayetlet sonulandı. Taşeron işçilerle ilgili önemli bir sorun da ortadan kalktı. Taşeron işçiler için sevin

Taşeron İşçilerin Beklediği Müjdeli Haber Geldi
Yayın Tarihi: 7.10.2020 16:40:00

Taşeron işçilerle ilgili önemli gelişme! Taşerondan kadroya geçen ve halen taşeronda yer alan çalışanlar için önemli bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'e iletilen şikayetlet sonulandı. Taşeron işçilerle ilgili önemli bir sorun da ortadan kalktı. Taşeron işçiler için sevindirici gelişmeyi haberimizde sizler için hazırladık...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi ya da kısa ismiyle CİMER'e bir süredir taşeron işçilerle ilgili yoğun soru ve talepler gelmekteydi. Cimer'e iletilen bu soru ve taleplere cevap verildi! Böylelikle taşeron işçilerle ilgili sorular da yanıtını bulmuş oldu. Taşeron işçilere müjde gibi bir haber geldi! Detayları haberimizin devamında hazırladık...

Taşeron işçiler, şözleşmeli olarak çalışmaktalar. Böyle olunca da kadro için talepleri bulunan taşeron işçileri CİMER'e ulaşma yolunu seçiyor. CİMER tarafından her soruya yanıt verildiği için taşeron işçilerin talepleriyle ilgili de yanıt geldi! İşkolu ve maaşla ilgili önemli detay taşeron işçileri sevindirecek! Taşeron işçilerin Cimer'e ilettikleri başvurular bu yanıtla cevaplandı.

TAŞERON İŞÇİLERE MÜJDELİ HABER!

Taleplerini CİMER üzerinden ileten Taşeron işçilere CİMER'den cevap geldi! Topu sözleşme ile ilgili karar araştırması yapan Taşeron işçilerine müjdeli haber CİMER yanıtıyla ortaya çıktı! CİMER'den gelen yanıt şu şekilde oldu:


"Ayrıca 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi kanununun 4. maddesinin ikinci fıkrasında “Bir işyerinde yürütülen asıl işe yardımı işler de , asıl işin girdiği işkolundan sayılır"

6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 4. Maddesinde belirtildiği üzere yeni tescil edilen işyerlerinin SGK'ya bildirilmesi gerekmektedir. Yeni kararlar çerçevesinde de sözleşme süreleri sona eren ve 30 Ekim 2020 itibariyle asıl iş kollarında bulunan TİS Hükümlerin eeklenmesi talep edilmektedir. Öncelikle taşerondan kamuya geçen işçiler şimdi TİS'ten faydalanmak istiyorlar.

TAŞERONA MAAŞ DÜZENLEMESİ

Taşeron işçilerin kadro isteği Türkiye gündeminden düşmüyor. Hal böyle olunca kadro talebini her fırsatta dile getiren taşeron işçileri, iş yerlerinde asıl iş kolundan TİS'ten faydalanmak da istiyorlar. Kadro talebi yerine getirilen taşeron işçisinin maaşında ve sosyal haklarında artış meydana geliyor. 

Taşerona yönelik maaş zammı konularında da son dönemde gündem yoğun. Maaş zammıyla ilgili talepleri olan taşeron işçileri, istenilen düzenleme çerçevesinde yüzdelik dilim üzerinden ek zam talebinde de bulunuyorlar. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından taşeronun taleplerine cevap verilmesi beklenirken söz konusu taleplerin hayata geçmesi üzerine maaşların yeniden düzenleneceği konuşuluyor. Örneğin kadroya girmeden önce bir asgari ücretle çalışan işçi, yeni düzenleme çerçevesinde %5 maaş zammı alabilecek.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR