Tek Kişilik Sıradışı Bir Tiyatro Oyunu: Beyaz Tavşan Kırmızı Tavşan

"Beyaz Tavşan Kırmızı Tavşan" oyunu ilgi çekici ve sıradışı formatıyla, Türk tiyatrosunda sansasyonel bir etki yaratacak gibi görünüyor.

Tek Kişilik Sıradışı Bir Tiyatro Oyunu: Beyaz Tavşan Kırmızı Tavşan
Yayın Tarihi: 22.03.2018 15:28:00

"Beyaz Tavşan Kırmızı Tavşan" tek kişilik yetişkin tiyatro oyunu ve çok ilginç bir formata sahip. Oyun, her akşam başka bir aktör tarafından sahneleniyor ve her aktör sadece 1 kez oynayabiliyor. Oyun, 35 ülkeden sonra Türkiye’de sahnelenecek. 



Oyunu, diğer tiyatro oyunlarından farklı ve çarpıcı kılan en önemli unsur oyuncuların metni bilmiyor olması. Oyuncular, sahneleyecekleri oyunu kapalı bir zarf içerisinde seyircilerin önünde teslim alıyor ve zarfı açıp sahnelemeye başlıyorlar. Dolayısıyla oyuncular, önceden prova yapmadan sahneye çıkıyorlar. Oyunda dekor bulunmuyor.



Oyunda yönetmen de yok. Oyuncu, elindeki metni o anda istediği gibi yorumlamak konusunda özgür. Her oyuncunun tarzı ve yorumunun birbirinden farklı olması sebebiyle, her performans birbirinden farklı bir şekilde sergilenecek.




İlk kez oynandığı günden bu yana dünyada fırtınalar koparan "Beyaz Tavşan Kırmızı Tavşan"da  oynayanlar arasında John Hurt, Whoopi Goldberg, F. Murray Abraham, Nathan Lane, Stephen Rea, Sinead Cusack, Marcus Brigstocke, Dominic West ve yönetmen Ken Loach gibi çok ünlü isimler de yer alıyor.



Oyun, Londra ve New York gibi dünya tiyatrosunun kalbinin attığı şehirlerden sonra Nisan ayından itibaren Türkiye’de ilk kez sahnelenecek ve aralarında Tilbe Saran, Damla Sönmez, Ayça Varlıer, Engin Hepileri, Beyti Engin, Selçuk Borak gibi tiyatro sahnelerinin en başarılı isimleri sahneye çıkacaklar.

"Beyaz Tavşan Kırmızı Tavşan" oyunun yapımcıları Bülent Ekuklu ve Hakan Silahsızoğlu, yazarı ise Nassim Soleimanpour. Drama türünde sergilenecek bu oyunun süresi ise, 50-90 dakika arasında değişiyor.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR