Tek Parça için 800 Mühendis Çalışıyor

Dünyanın en büyük telefon üreticilerinden birisi olan iPhone, telefonun içerisindeki sadece tek parça için 800 mühendis çalıştırdığını açıkladı.

Tek Parça için 800 Mühendis Çalışıyor
Yayın Tarihi: 3.04.2018 13:31:00

Apple, iPhone`ların en çok kullanılan bölümünü mükemmelleştirmek için 800`den fazla mühendisi işe aldı. O bölüm hangisi mi: Kamera...

60 Dakika programında konuşan kameradan sorumlu Apple direktörü Graham Townsend, telefonun tek bir parçası olarak görünse de kameranın 200 parçadan oluşan kocaman bir bütün olduğunu söyledi. Townsend, ünlü televizyoncu Charlie Rose ile yaptığı söyleşi de ise "Siz bir görüntü yakalarken arkada 24 milyar operasyon devam ediyor" dedi.

TİTREYEN EL SORUNU ÇÖZÜLECEK Mİ?

Apple`ın mühendis ordusunun son çalıştığı iş, titreyen ellerle çekilen fotoğraflara çözüm bulmak.

Kameranın içinde her biri insan saçının yarısı genişliğinde dört küçük tel bulunuyor. Bu dört tel, ellerdeki titremeyi absorbe edecek bir "mikrosuspansiyon" yaratıyor.

Townsend`in ekibinin farklı aydınlatma koşullarında kamera fotoğraflarının nasıl göründüğünü test edebilmeleri için kendi laboratuvarları var. Mühendisleri burada günbatımı ya da parlak ışıkta en iyi çekim için kamerayı kalibre ediyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR