Teknoloji Uzmanları FaceApp Uygulaması Konusunda Uyardı!

Bugünlerde özellikle sosyal medyada yepyeni bir akım başladı.  Yaşlandırma uygulaması FaceApp ile yapılan fotoğraf akımı her geçen gün daha da yayılıyor.

Teknoloji Uzmanları FaceApp Uygulaması Konusunda Uyardı!
Yayın Tarihi: 18.07.2019 21:36:00

Kendi fotoğraflarını ya da yakınlarının fotoğraflarını bu uygulama ile yaşlandıranlar sosyal medyada ve diğer platformlarda paylaşıyor. Ancak bu konuda uyarılarda bulunan teknoloji uzmanları bu uygulamaların göründüğü kadar masum olmadığını söyledi. Aktüel Bilgiler tarafından yayınlanan makaleye göre, uygulamaların gizlilik ihlalinin olduğunu belirten uzmanlar, mobil cihazlarda kişisel verilerin korunması ve güvenlik için FaceApp uygulaması vb. uygulamaların kullanılmaması gerektiğini söyledi. Son günlerde sosyal medya üzerinde binlerce kullanıcı tarafından yaşlandırma uygulaması FaceApp kullanılmaya başlandı. Herkes kendisinin ya da yakınlarının fotoğraflarını 30 yıl yaşlandırarak paylaşıyor. Adeta bir akım haline dönüşen fotoğrafları ünlü isimler de yapmaya başlayınca yeni bir akım furyası da ortaya çıkmış oldu. Uygulanan hem Google Android markette hem de App Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor için milyonlarca kişi bir anda uygulamayı kullanmaya başladı.

Uygulama Sadece Yaşlandırmıyor!

Yediden yetmişe binlerce kişinin kullanmaya başladığımız uygulamanın ardından teknoloji uzmanları uyarılarda bulundu. FaceApp’in bu kadar yaygın kullanılmaması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, uygulamanın göründüğü kadar masum olmadığını söyledi. Uzmanlara göre FaceApp uygulaması mahremiyet ve gizlilik bakımından kullanıcılar açısından büyük riskler taşıyor. Birkaç yıl öncesinde yine gündemde olan bu uygulama Rus teknoloji şirketi Wireless Lab tarafından geliştirildi. Şirketin geçmişine bakılınca da tartışmalar aldı başını gitti. ABC’ye açıklama yapan teknoloji güvenliği uzmanı David Vaile, söz konusu uygulamanın normalde istenenden çok daha fazla şey istediğini aynı zamanda uygulamanın verileri sonsuza dek saklama hakkına sahip olduğunu dile getirdi. Uygulamaya fotoğrafın yüklenmesinin ardından o verinin nereye gönderildiği konusunda detaylı bir bilgi olmadığına dikkat çeken teknoloji uzmanı, uygulamayı indirmeden önce onaylanan sözleşme ile birlikte şirketin fotoğrafı istediği herkesle paylaşma hakkına sahip olduğuna dikkat çekti.

Kaynak : https://www.aktuelbilgiler.com/teknoloji-uzmanlari-yaslandirma-uygulamasi-faceapp-hakkinda-uyardi-bilgileriniz-calinabilir/



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR