Temel İhtiyaç Desteği Kredisinde Şok Gelişme! 2 Banka Daha Kredi Başvurusu Almaya Başladı! Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!

Daha önce 3 kamu bankasının 10.000 TL 36 ay vadeli 6 ay ertelemeli yüzde 0,49 faizli kredisinden bahsetmiştik. 3 Kamu bankası tarafından verilen temel ihtiyaç desteği kredisine 2 banka daha dâhil oldu. Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası, toplamda hane

Temel İhtiyaç Desteği Kredisinde Şok Gelişme! 2 Banka Daha Kredi Başvurusu Almaya Başladı! Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!
Yayın Tarihi: 21.04.2020 20:06:00

Daha önce 3 kamu bankasının 10.000 TL 36 ay vadeli 6 ay ertelemeli yüzde 0,49 faizli kredisinden bahsetmiştik. 3 Kamu bankası tarafından verilen temel ihtiyaç desteği kredisine 2 banka daha dâhil oldu. Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası, toplamda hane gelirinin 5 bin TL altında olan vatandaşlara 10 bin TL’ye kadar 6 ay ertelemeli yüzde 0,49 faizli temel ihtiyaç destek kredisini vermeye başladı.

Başvurular sadece internet üzerinden alınıyor. Son başvuru tarihi yaklaşıyor! 2 kamu bankası tarafından daha kredi dağıtımına başlayan devletimiz toplam 5 kamu bankası ile vatandaşlara maddi destek sağlamaya başladı. Korona virüs sebebiyle Türkiye’de yüz binlerce vatandaşımız ücretsiz izine gönderildi, yüz binlerce vatandaş işsiz kaldı. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından verilen 5.000, 7.500 ve 10.000 TL temel ihtiyaç destek kredisi kapsamında başvurular alındı ve gerekli görülen kişilere ödemeler yapıldı. Şimdi ise Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası tarafından yeni ödeme emri çıkartıldı. Toplam olarak 100.000.000 TL finansman desteği veren devlet, ortalama 500.000 vatandaşa kredi desteği sağlayabilecek. Temel ihtiyaç destek kredisi kapsamında alınacak olan başvurular sadece internet üzerinden yapılabilecek.

3 Kamu Bankası Veriyordu, Bunlara 2 Kamu Bankası Daha Dâhil Oldu!

29 Mart 2020 tarihinde yapılan açıklama ile üç kamu bankası tarafından vatandaşlara 5.000, 7.500 ve 10.000 TL temel ihtiyaç destek kredisi verilecekti. Toplam başvuru sayısı 3,7 milyona ulaştı ve ortalama 1,6 milyon vatandaşa kredi desteği sağlandı. Temel ihtiyaç destek kredisine başvuru yapanların sayısı bir hayli fazla olması ve büyük çoğunluğun kredi alamaması sebebiyle büyük bir mağduriyet yaşandı. Kredi desteği alanların büyük bir çoğunluğu da başvuru yaptığı miktarı değil 3.000 TL veyahut 1.500 TL gibi eksik miktarları aldı. 3 Kamu bankası 1 Nisan 2020 tarihinde kredi başvurularını almaya başladı.

1 Nisan tarihinden bu tarihe kadar toplamda 3,7 milyon vatandaş temel ihtiyaç destek kredisi başvurusunda bulundu. 1,6 milyon vatandaşa kredi desteği sağlanırken büyük bir çoğunluğa kredi verilemedi.

Bunun üzerine 2 kamu bankası daha temel ihtiyaç destek kredisi sağlayacağını açıkladı. Katılım bankaları olan Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankaları da temel ihtiyaç destek kredisi başvuruları almaya başladı. Kredi başvuruları sadece internetten yapılıyor. Kredi durumu hakkında bilgi ise sadece SMS yolu ile bildiriliyor. Yapılan açıklama şu şekilde:
Ziraat Katılım Bankası Tarafından Yapılan Açıklama

"Küresel ölçekte yaşanan ve ülkemizi de etkileyen COVID-19 salgınının ekonomik hayata, üretim ve istihdama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme hedefiyle uygulamaya alınan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” tedbirleri doğrultusunda Ziraat Katılım Bankası olarak hane halkı geliri aylık 5.000,-TL ve altında olan bireysel müşterilerimizi finansal açıdan desteklemek amacıyla Bireysel Temel İhtiyaç Destek Finansmanı ürünü oluşturulmuştur.


Bireysel Temel İhtiyaç Destek Finansmanı

Temel ihtiyaçlarını uygun şartlarda finanse edebilmeleri amacıyla Bireysel Müşterilerimiz;
​10.000,-TL’ye kadar,
6 ayı ödemesiz dönemli, 36 ay vadeli,
Aylık Eşit Taksitli,"
Finansman kullanabilecektir.​

Vakıf Katılım Bankası Tarafından Yapılan Açıklama

"Hassas günlerden geçtiğimiz bu dönemde devreye alınan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” tedbirleri kapsamında; hane halkı aylık geliri 5.000 TL’nin altında olan müşterilerimizin gıda, kira ve fatura ödemeleri (elektrik, su, doğalgaz vb.) gibi ihtiyaçlarının finansmanını sağlamak amacıyla, enflasyon oranının altında aylık %0,49 kar oranı ile 6 ay ödemesiz dönemli, 36 aya varan vade seçenekleriyle 10.000 TL'ye kadar Bireysel İhtiyaç Desteği Finansmanı hizmete sunulmuştur. Şubeye gitmeden başvuru için aşağıdaki formu doldurup gönderebilirsiniz."

Başvurular Sadece İnternet Üzerinden Yapılacak!
Ziraat Katılım ile Vakıf Katılım Bankalarının temel ihtiyaç desteği kredisine başvuru yapmak için aşağıdaki sayfalara gitmeniz gerekmektedir.

Ziraat Katılım:
https://anindahesapac.ziraatkatilim.com.tr/financing/

Vakıf Katılım:
https://vakifkatilim.com.tr/tr/bireysel/bireysel-ihtiyac-destegi-finansmani?fbclid=IwAR0DKdlBTyFhv4rxunAlbFq7TdW0eBH-l9s2gX4zv0jd8e_DMFX9m8fEedk
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR