Temmuz ayında kim ne kadar maaş alacak? İşte memur ve emekli zamlı maaş oranları!

Emekli ve memurlar Temmuz ayını büyük bir heyecan içerisinde bekliyor. Milyonlarca emekli vatandaşlarımız için Temmuz ayı içerisinde zam yapılacak. Böylelikle enflasyon oranına göre belirlenen zam oranlarının ne kadar olacağı merak içerisinde bekleniyor.

Temmuz ayında kim ne kadar maaş alacak? İşte memur ve emekli zamlı maaş oranları!
Yayın Tarihi: 14.06.2020 23:04:00

Emekli ve memurlar Temmuz ayını büyük bir heyecan içerisinde bekliyor. Milyonlarca emekli vatandaşlarımız için Temmuz ayı içerisinde zam yapılacak. Böylelikle enflasyon oranına göre belirlenen zam oranlarının ne kadar olacağı merak içerisinde bekleniyor. Yılın ikinci yarısında alacağı maaş ödemeleri hakkında SSK ve BAĞ-KUR güncel emekli maaşlarının ne kadar olacağı sorusu gündemimizde ilgi odağı olan konular arasında bulunuyor. Bu yıl içerisinde pek çok kazanım elde eden vatandaşlarımız Temmuz ayı içerisinde zam alma fırsatını bulabilecek. Milyonlarca emekli Temmuz ayında ilk 6 aylık enflasyon oranları doğrultusunda zam alma fırsatını elde edebilecek.

Temmuz ayına yaklaşılmasıyla beraber emekli maaş zam oranları ile ilgili son gelişmeler merak edilmektedir. Yılın ikinci yarısına ne kadar maaş ile başlayacağı merak eden vatandaşlarımız internet üzerinden sık sık araştırıyor. Bu yıl emekliler için çok kazanım sağlanmaktadır. Aynı zamanda bu kazançlı aylar sonrasında Temmuz ayı içerisinde de zam alma fırsatını elde edebileceklerdir. 9 milyonu aşkın bir süre doğrultusunda SSK ve BAĞ-KUR emeklileri temmuz ayında enflasyon oranlarına göre belirlenen zam miktarı kadar zam alma fırsatını bulabileceklerdir. Böylelikle 6 aylık enflasyon oranı ne olursa maaşlara da o oran doğrultusunda zam yapılacağı bildirildi.

EMEKLİ ZAM ORANI BELİRLENDİ Mİ?

Türkiye İstatistik Kurumu verileri doğrultusunda Ocak ve Mayıs ayları arasında bulunan enflasyon oranı yüzde 4,57 olarak belirlendiği açıklanmıştır. Bu doğrultuda SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranı 5 aylık süre zarfında enflasyon oranlarına göre yüzde 4,57 çıktı. Haziran ayı enflasyon oranları doğrultusunda emekliler için zam oranlarının artışı ya da azalışı meydana gelerek kesin olarak net alınacak zam oranı belirlenecek. Kesin oran 3 Temmuz itibari ile belli olması bekleniyor. 5 aylık enflasyon oranları doğrultusunda SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin gelirinde 275,51 liraya varan artış yaşanacak. En yüksek aylık net 6 bin 28 lira 72 kuruştan 6 bin 304 lira 23 kuruşa çıkacak.


HAZİRAN ENFLASYON ORANI BEKLENİYOR!

Hükümet tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda emekli maaşlarında yapılacak zam oranlarının netlik kazanması için Haziran 2020 enflasyon oranı belli olması bekleniyor. Temmuz aylarında verilmek üzere 4 artı 4 toplu sözleşme zammı açıklanmasıyla beraber yılık ilk 6 ayı için verilen yüzde 4’lük zam oranı ilk 5 ay içerisinde enflasyon oranının yüzde 0,57 puan altında kaldığı açıklandı. 5 aylık zammın netlik kazanması durumunda 3 Temmuz 2020 tarihi itibari ile bu fiyatların oranları belirlenecek.

HAZİRAN AYI ENFLASYON ORANI ALINACAK!

Günümüzde korona virüs salgın hastalığı sebebiyle geçmiş dönemlerde yüzde sıfırın altına düşen enflasyon oranları bu yıl fiyatların artış göstermesinden dolayı eksiye düşmeyeceği tahmin edilmektedir. Bu doğrultusunda Haziran ayı içerisinde yüzde 1 artış göstermesi durumunda memurlar için yapılacak olan ek zam oranı yüzde 1,62 enflasyon farkı yüzde 5,62 olarak belirlenecek. Enflasyon farkı işçi esnaf ve çiftçi emeklileri için de geçerli olmasıyla beraber gündemimizde ki yerini alacaktır. Ayrıca Haziran ayı enflasyon oranı yüzde 0,89 düzeyinde kalması durumunda zam oranı yüzde 5,5 olması bekleniyor. 3 Temmuz itibari ile belirlenecek enflasyon oranları ile her şeyin netleşmesi bekleniyor.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR