TFF'nin Fenerbahçe Beşiktaş Maçı Hakkındaki Kararı Açıklandı

Fenerbahçe Beşiktaş maçı tatil edildiği 57.dakikadan itibaren seyircisiz olarak tekrar oynanacak. Kırmızı kart gören Pepe oynayamayacak ve Beşiktaş sahaya yine 10 kişi çıkacak.

TFF'nin Fenerbahçe Beşiktaş Maçı Hakkındaki Kararı Açıklandı
Yayın Tarihi: 25.04.2018 11:49:00

19 Nisan'da Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş maçı çıkan olaylar nedeniyle tatil edilmişti. Maçın ilk yarısında Quaresma köşe vuruşunu kullanırken sahaya atılan cisimler nedeniyle Portekizli oyuncu, köşe vuruşunu kullanamamıştı ve hakem olaya müdahele etmek zorunda kalmıştı.

Önce takım kaptanlarını çağırarak tribünleri sakinleştirmesini isteyen hakem Mete Kalkavan, olaylar devam edince, ikinci kez aksiyon almak zorunda kalmıştı. Mete Kalkavan, yardımcı hakemleri de sahanın ortasına çağırarak olayların sakinleşmesini bekledi. 

Ancak asıl mevzu maçın 57.dakikasında gerçekleşti. Beşiktaş'ın yedek kulübesinde oturan Tolga Zengin, birdenbire yedek kulübesinin arkasında bulunan taraftarlarla hareretli bir tartışma içine girdi. Ardından Mustafa Pektemek'te bu hararetli tartışmaya katıldı. Olayları farkeden Şenol Güneş, o bölgeye doğru yöneldi ve Tolga Zengin'i oradan uzaklaştırmaya çalıştı. Tam uzaklaştırırken, o anlarda Şenol Güneş bir nesnenin kendisine gelmesi sonucunda bir anda yere yığıldı. Kısa bir süre içinde kendini toparlayan Güneş, soyunma odasının yolunu tuttu. Şenol Güneş tünele doğru giderken kafasına bir kez daha cisim gelmesi sonucu ikinci kez yere yığılınca, hakem Mete Kalkavan'da soyunma odasına gitti ve maçı tatil ettiğini açıkladı.


Tünelde iki takımın oyuncularının birbirine girdiği bilinirken, o gergin ortamda Tolga Zengin'in orada bulunan güvenlik görevlisine saldırdığı görüntüler sonradan ortaya çıktı. Güvenlik görevlisinin Tolga Zengin'e dava açacağı öğrenildi.

Fenerbahçe cephesinde dün Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu yaşanan olaylarla ilgili kapsamlı bir basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, Beşiktaşlı oyuncuların stadı terketmesi nedeniyle maçın Fenerbahçe'nin hükmen kazanması gerektiğini belirtti. Aykut Kocaman'da Pazartesi günkü Antalyaspor maçından sonra maçın kaldığı yerden devam etmesi gerektiğini vurgulamıştı. Beşiktaş cephesi ise maçın kendilerinin lehine hükmen galip sonuçlanması gerektiğini belirtiyor.

Tüm bu olaylar neticesinde, tüm gözler Türkiye Futbol Federasyonu'nun vereceği karara çevrildi. Federasyon bugün saat 13:00'da düzenleyeceği toplantıda, maçla ilgili kararını açıklayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında yaşanan saha olayları nedeniyle yarıda kalan Fenerbahçe Beşiktaş derbisiyle ilgili kararını açıkladı. Mücadele tatil edildiği 57.dakikadan itibaren seyircisiz olarak tekrar oynanacak. Kırmızı kart gören Pepe oynayamayacak ve Beşiktaş sahaya yine 10 kişi çıkacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR